Μεσίνα: «Κορυφαίος ο Ομπράντοβιτς, έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Μεσίνα: «Κορυφαίος ο Ομπράντοβιτς, έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη»

bet365

O Ετόρε Μεσίνα σε δηλώσεις του φρόντισε να μιλήσει ξανά με κολακευτικά λόγια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά να εκφράσει και το μεγάλο του... απωθημένο.

«Ναι, θα ήθελα να γίνω πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ ωστόσο ακόμα και αν δεν γίνει θα είμαι ήρεμος. Αυτό που θα ήθελα να συνεχιστεί είναι να έχω το δικαίωμα επιλογής, όπως έκανα μέχρι σήμερα» ήταν τα λόγια του «Έκτορα» στο Eurodevotion και στάθηκε στην διαφορά μεταξύ ΝΒΑ και EuroLeague:

«Στην EuroLeague είναι υψηλό του επίπεδο και αυτό διότι πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η βασική διαφορά είναι η δύναμη που οικονομικά έχει το ΝΒΑ. Δεν μπορούν να συγκριθούν τα ποσά, ακόμη και με όσα παίρνουν οι καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη. Επίσης τα τελευταίνα χρόνια πολλοί παίκτες αφήνουν πια την Ευρώπη για το ΝΒΑ σε πολύ νεαρή ηλικία. Παλαιότερα ήταν πιο διστακτικοί στο να κάνουν αυτό το βήμα τόσο μικροί».

Και αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Νομίζω πως είναι κοινό χαρακτηριστικό πολλών προπονητών να δημιουργούν ένα σύστημα που είναι μια διαδοχή ενεργειών μέσα στο οποίο ο παίκτης πρέπει να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να αντιδρά υπεύθυνα. Λέμε συχνά για προπονητές που έχουν πειθαρχία σε αυτό το κομμάτι είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Το πραγματικό θέμα έχει σχέση με το τι πραγματικά είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι παίκτες. Ο Ζέλικο είναι ο προπονητής που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ διαχρονικά!»

Όσον αφορά τον τον Λούκα Ντόντσιτς; «Πραγματικά είναι φαινόμενο, ειδικά όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι σε αυτή την ηλικία. Το μόνο ερωτηματικό μπαίνει δίπλα στην έλλειψη αθλητικότητας. Είμαι περίεργος πως θα ισορροπήσει την ικανότητα να κάνει ότι κάνει και τα όσα θα πρέπει να κάνει σε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού που θα συναντήσει στο ΝΒΑ»,

Και κατέληξε μιλώντας για τους Πόποβιτς και Τζινόμπιλι: «Παίρνουν λίγο στα σοβαρά κάποια πράγματα. Έχουν τέτοιο στάτους ώστε να μπορούν να είναι κομμάτια του star system. Αυτοί όμως είναι απλά εκπληκτικοί άνθρωποι».

 

Τελευταία Νέα