«Η ζωή είναι ένα σκοτεινό τέρας που ήρθε για να φάει τα όνειρα»

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
«Η ζωή είναι ένα σκοτεινό τέρας που ήρθε για να φάει τα όνειρα»

bet365

O Mιχάλης Λεάνης χρησιμοποιεί τα λόγια του συγγραφέα για να αναλύσει τις ομάδες μας ενόψει της νέας Ευρωλίγκας.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε επιστροφές. Σημαντικοί παίκτες ένοιωσαν καλά στο πετσί τους ότι «η ζωή είναι ένα σκοτεινό τέρας που ήρθε για να φάει τα όνειρα», όπως υποστηρίζει σωστά ο συγγραφέας.

Το αμερικάνικο όνειρο λάμβανε τέλος και η επιστροφή στην Ευρωλίγκα εμφανιζόταν ως λύση ανάγκης για όσους απ’ αυτούς επιθυμούσαν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Από την χώρα του μπάσκετ αναχωρούσαν ένα χρόνο πριν οι αξιολογότατοι κύριοι: Κουζμίνσκας, Χουέρτας Μαρσελίνο, Σέρχιο Ροντρίγκεζ , Έντι Ταβάρες, Νόρις Κόουλ , Μπένο Ούντριχ και με όλα το θάρρος…τα δικά μας παιδιά ο Μάικλ Τζέιμς , ο Μπράιαν Ρόμπερτς και ο Χόλι Τόμπσον.
Αν εξαιρέσουμε τους Τόμπσον και Νόρις Κόουλ οι υπόλοιποι γνώριζαν πολύ καλά που θα πήγαιναν να συνεχίσουν την καριέρα τους ή που έχουν αποφασίσει να πάνε.
Το σημειώνω γιατί όπως καταλαβαίνετε η επιλογή τους δεν είχε να κάνει μόνο με το οικονομικό αλλά και με άλλους παράγοντες.
Ο Κουζμίνσκας πριν ξενιτευτεί είχε φάει την Λιθουανία με την κουτάλα της σούπας έχοντας πάρει επίσης γεύση από Ισπανία στα τρία χρόνια(2013-16) που έπαιξε στην Ουνικάχα Μάλαγα. Τελικά επέλεξε το Μιλάνο.
Ο Μπένο Ούντριχ άφησε τα Πιστόνια από το Ντιτρόιτ για την Ζαλγκίρις, αλλά στο παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο 2003-4 είχε φορέσει την φανέλα της Μακάμπι και ένα χρόνο μετά πολιτογραφήθηκε κάτοικος Μιλάνου.
Ο Βραζιλνοιταλός Μαρσελίνο από την πόλη των Αγγέλων προσγειώθηκε στην Χώρα των Βάσκων. Η πολύχρονη καριέρα του ξεκίνησε από την Μπανταλόνα όπου έπαιξε για τρία χρόνια(2003-07), μετακόμισε για ένα χρόνο στην Μπιλμπάο, ακολούθησε το ταξίδι στην Ιταλία με τα χρώματα της Φορτιτούντο για μια αγωνιστική περίοδο (2008-09), επιστροφή στην Ισπανία για χάρη της Μπασκόνια με παραμονή δυο χρόνων (2009-11) , για να ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στην Μπαρτσελόνα(2011-15).
Για τον Σέρχιο τον αγαπημένο Τσότσο των Ισπανών φιλάθλων η διαδρομή του είναι γνωστή. Ξεκίνησε από την Εστουντιάντες , φόρεσε την φανέλα της για τρία χρόνια (2003-06) και μετά Αμέρικα!
Μόνο νταλικέρηδες των Ηνωμένων Πολιτείων έχουν διανύσει ανάλογες αποστάσεις. Από το Πόρτλαντ στο Σακραμέντο και από εκεί στην Νέα Υόρκη.
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη με την κορώνα της Βασίλισσας στο στήθος για έξι συναπτά έτη (2010-16) και επειδή το όνειρο είχε αφήσει απωθημένα , ξανά Αμερική για να αγωνιστεί στους Σίξερς.
Η επιλογή αποδείχθηκε ατυχής αλλά στην επιστροφή του κατάφερε να πνίξει τον καημό του μετρώντας ρούβλια με την φανέλα της ΤΣΚΑ!
Ο Ταβάρεζ τώρα από το Κλίβελαντ και τους Ράπτορς στην Ρεάλ. Όχι τυχαία! Στην προηγούμενη παραμονή του για έξι χρόνια στα Κανάρια Νησιά τον γνώριζαν μέχρι και οι πέτρες. Που να κρύψει τα δυο μέτρα και 21εκατοστάτα του;
Τελευταίος το δικό μας παιδί ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Από τους Σάρλοτ Χόρνετς στον Ολυμπιακό. Είχε όμως προλάβει στο παρελθόν να κολλήσει ένσημα επί ευρωπαϊκού εδάφους με την φανέλα της Χαποέλ Γκαλίλ (2008-09) και μ΄αυτή της Μπάμπεργκ για τρία χρόνια.(2009-12).
Για τον Μάικλ Τζέιμς η ιστορία είναι γνωστή. Μετά την δοκιμασία επί αμερικανικού εδάφους ήθελε πολύ να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και επέστρεψε.
Και για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους ήταν αν όχι ο μόνος , από τους λίγους που άκουσε την καρδιά του εκτός από την τσέπη του.
Οι υπόλοιποι-οι πιο σημαντικοί εξ’ αυτών παρόλο που είχαν καριέρα γεμάτη από κάθε άποψη δεν θέλησαν να ρισκάρουν. Πήγαν στα λεφτά και στο όνομα!
Επιλογές εκ του ασφαλούς. Αλλά αυτός είναι ο κανόνας στην Ευρωλίγκα , όπως άλλωστε και στο σύνολο των διασυλλογικών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα.
Οι οικονομικά ισχυροί σύλλογοι να επιβάλλουν το οικονομικό τους δόγμα με σκοπό η ψαλίδα να μεγαλώνει και απώτερο σκοπό να κατακτούν τίτλους και διακρίσεις.
Επιστροφές από το ΝΒΑ και άλλα συναφή της περασμένης περιόδου τα μελετούσα και τα σκεφτόμουν με αφορμή την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο η οποία τείνει να ολοκληρωθεί.
Και φέτος λοιπόν όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια από τα ίδια.
Τα τρία ισχυρά κλαμπ παραμένουν κραταιά και ακλόνητα. Φενέρ , Ρεάλ ΤΣΚΑ. Η σειρά καταγραφής δεν αποτελεί ιεράρχηση από μεριάς μου αλλά απλή διατύπωση.
Η Φενέρ με τις προσθήκες των Τζόφρει Λόβερν και Τάιλερ Ένις δείχνει έτοιμη να απογειωθεί σε συνδυασμό φυσικά με την διατήρηση των υπολοίπων σταρ στο ρόστερ της.
Γιατί σημαντικός παράγοντας δεν είναι μόνο η προσθήκη παικτών από το ΝΒΑ αλλά κυρίως η παραμονή όσων έχουν αποκτήσει υπεραξία με τις φανέλες των ομάδων που κατέκτησαν διακρίσεις ή πρωταγωνίστησαν στην διοργάνωση.
Το δεύτερο αφορά κυρίως την Ρεάλ την ΤΣΚΑ που δεν… δυσκολεύτηκαν να μην αποδυναμωθούν!
Και μια που αναφέρθηκα στην Φενέρ στα αποκτήματα της συγκρατήστε το όνομα του 19χρονου Βούλγαρου Γιόρνταν ή Τζόρνταν Μίτσεφ shooting guard -small forward ύψους 2.03 τον οποίο η Ζέλικο πιστεύει πολύ. Διόλου απίθανο να μιλάμε για το επόμενο big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ρεαλιστικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτές οι τρείς ομάδες διεκδικούν την είσοδο τους και στο προσεχές final four!
Μια θέση που μένει κενή την διεκδικούν: οι δυο δικές μας ομάδες , η ενισχυμένη Εφες με τις προσθήκες των Λάρκιν, Άντερσον , Μόερμαν , Μπομπουά, Πλάις και Μίσιτς , η Μπαρτσελόνα που φιλοδοξεί να βγει από τον λήθαργο με τους Πάγκο και Σίνγκλετον , η Μακάμπι με Γουίλμπεκιν και Ο Μπράιντ και η πάντα υπολογίσιμες Μπακόνια και Χίμκι.
Με τον Γιασικεβίτσιους να παραμένει στον πάγκο της Ζαλγκίρις άντε να απαγορεύσεις στους γεμάτους αυτοπεποίθηση Λιθουανούς να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική τετράδα.
Συνωστισμός! Οκτώ ομάδες για μια θέση!
Το προβάδισμα θα θέλαμε να λέμε ότι σίγουρα διατηρούν οι δικές μας ομάδες αλλά κρίνεται απαραίτητη και η αγωνιστική πιστοποίηση.
Οι ομάδες μας …επιστροφές από το ΝΒΑ δεν μετράνε αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Παπαγιάννη.
Δεν ανήκουμε πλέον στους πλούσιους.
Ως εκ τούτου πολύ καλά έπραξαν οι διοικήσεις να δώσουν από νωρίς το στίγμα τους σταματώντας την μεταγραφολογία πριν εξαπλωθεί με την μορφή επιδημίας.
Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έχουμε το πρωτάθλημα ιδανικής ενδεκάδας με την μορφή υπόδειξης προς τους διοικούντες.
Πρόεδρε , πάρε τον Σενγκέλια , τον Γκρείντζερ , τον Πάγκο, τον Γουναμέκερ , τον Τζιμ Ανταμς το ατρόμητο ελληνόπουλο από τον Μικρό Κάουμπόυ.
Από την στιγμή που δεν βάζει λεφτά ο καθένας βαρά το πληκτρολόγιο και ότι του κάτσει!
Οι διοικήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έδειξαν στους πάντες ότι υπέρβαση γι αυτούς αποτελεί η διατήρηση στο ρόστερ των ελλήνων παικτών πρώτης γραμμής.
Πολύ καλά έκαναν. Αυτοί αποτελούν προτεραιότητα , πάνω σ’ αυτούς θα χτιστεί το σύνολο. Οι εποχές των μεγάλων ονομάτων από την άλλη μεριά του πλανήτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Οι ομάδες μας θα προσπαθήσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο μέγεθος που τους αναλογεί, χωρίς βέβαια να κινδυνέψουν να καταστραφούν οικονομικά και να σβήσουν δια παντός από τον χάρτη.
Ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες Λάνγκφορντ , Λάσμε, Ντεσόν Τόμας και Παπαγιάννη δείχνει πιο γεμάτος.
Η πιστοποίηση όμως καταγράφεται στο παρκέ και όχι στις ασκήσεις επί χάρτου.
Στον Ολυμπιακό θα κριθούν πολλά από την απόδοση των Γκος και ΛιΝτέι δυο παικτών που δεν έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια στην Ευρωλίγκα. Αν περάσουν τις εξετάσεις επιτυχώς η ομάδα θα ανέβει επίπεδο. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχουμε κραδασμούς και αγωνιστικό αποπροσανατολισμό!
Οι ισουψείς Τιμά και Τουπάν την στράτα την γνωρίζουν. Το θέμα είναι ο βαθμός αφομοίωσης τους.
Στους ερυθρόλευκους πολλοί ισχυρίζονται και διαφωνώ επ’ αυτού , ότι η μεταγραφή και ο σταρ είναι ο προπονητής του.
Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η διαπίστωση , αυτό το γεγονός. Ακόμα και στην Φενέρ με τον οδοστρωτήρα τίτλων Ζέλικο καλό είναι να δούμε και με τι παίκτες εφαρμόζει τις πρακτικές του στο παρκέ.
Γιατί ο κάθε κόουτς προπονεί, σχεδιάζει, φτιάχνει ψυχολογία και τακτική αλλά δεν παίζει!
Μένει επίσης να δούμε με ποιους παίκτες και με ποιο τρόπο ο Μπλατ θα παίξει το μπάσκετ που του αρέσει στον Ολυμπιακό.
Θα εφαρμόσει πιστά τις πρακτικές του ή θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει πατέντες;
Όπως και να έχει αυτό που μετρά για τις δικές μας ομάδες είναι να παραμείνουν στο κάδρο.
Να συνεχίσουν να αποδεικνύουν , όπως τόσα χρόνια , ότι μόνο το μπάτζετ δεν παίζει μπάσκετ.
Τώρα μάλιστα που οι συνθήκες είναι εντελώς εις βάρος τους! Τώρα που το αγωνιστικό κομμάτι με τις διαβολοεβδομάδες σκληραίνει , τώρα που ο ανταγωνισμός φουντώνει και η ψαλίδα των ισχυρών πάει να ανοίξει.
Καθήκον επίσης των φιλάθλων όχι μόνο να στηρίξουν τις προσπάθειες και των δυο ομάδων , αυτό εξυπακούεται, αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των αντιπάλων που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.
Αν δεν το πράξουν ο συγγραφέας με την φράση του θα τους επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα: «Η ζωή είναι ένα σκοτεινό τέρας που ήρθε για να φάει τα όνειρα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!