Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες επιμένουν στο καλεντάρι τους

Gazzetta team
Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες επιμένουν στο καλεντάρι τους

bet365

Οι εθνικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης συναντήθηκαν στην Κύπρο, συζήτησαν για τις αποφάσεις της Euroleague και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ έδειξαν πως εμμένουν στο καλεντάρι της FIBA.

Αναλυτικά:

«Οι εθνικές ομοσπονδίες μπάσκετ, στη γενική συνέλευση της FIBA Europe στη Λευκωσία της Κύπρου, στις 26 Μαΐου του 2018, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες αποφάσεις της ECA και πώς επηρεάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και υϊοθέτησαν σύσσωμες τις διευκρινίσεις που αναφέρουν τα εξής:

Υπογραμμίζει τη μοναδική ικανότητα των εθνικών ομάδων να ενώσουν τους φιλάθλους, να ανεβάσουν τη δημοτικότητα του μπάσκετ σε νέα επίπεδα και να αναδείξουν νέα ταλέντα.

Τονίζει τον βασικό ρόλο των εθνικών πρωταθλημάτων ως μέρος της ευρωπαϊκής αθλητικής πυραμίδας.

Επισημαίνει την ανάγκη για αρμονική συνύπαρξη των διοργανώσεων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο με βάση το καλεντάρι της FIBA, την ανώτερη αρχή του μπάσκετ.

Καταδικάζει την απόφαση της ECA να ορίσει αγώνες της Euroleague την ίδια ημέρα και ώρα με παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, δημιουργώντας άδικη κατάσταση και ηθικό δίλημμα στους παίκτες.

Απορρίπτει τις ενέργειες των ομάδων της Euroleague, που δεν επέτρεψαν στους παίκτες να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα των αγώνων.

Υπογραμμίζει τη σημασία των κανόνων προβιβασμού και υποβιβασμού σε συλλογικές διοργανώσεις, ώστε να έχουν όλες οι ομάδες την ευκαιρία να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δεν επιτρέπει το σύστημα της Euroleague.

Υποστηρίζει τα κριτήρια που είναι βασισμένα σε αποτελέσματα και διαφανείς διαδικασίες, που χρησιμοποιεί το Basketball Champions League.

Απορρίπτει ως απαράδεκτη την "πρόταση" της ECA με ημερομηνία την 1η Μαρτίου του 2018.

Επιβεβαιώνει την ετοιμότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία των εθνικών ομάδων, των εθνικών πρωταθλημάτων και την ακεραιότητα των αντίστοιχων διοργανώσεων.

Καλωσορίζει τις δηλώσεις των Υπουργών Αθλητισμού στο πρόσφατο συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις ευθύνες της ECA εναντίον των εθνικών ομάδων και του ευρωπαϊκών πρότυπων για τον αθλητισμό, που επηρεάζουν αρνητικά τα σπορ στην Ευρώπη και περισσότερο τα ομαδικά αθλήματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα