Ζωντός: «Δουλειά και νίκες ως το τέλος για τη Νίκη Αμαρουσίου»

Gazzetta team
Ζωντός: «Δουλειά και νίκες ως το τέλος για τη Νίκη Αμαρουσίου»

bet365

Η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Παναγιώτης Ζωντός μίλησε για τη μάχη της ανόδου, τα προβλήματα τραυματισμών και την εικόνα της Νίκης Αμαρουσίου στα τελευταία παιχνίδια.

Ο 53χρονος κόουτς εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του στο nikiamarousiou.gr: «Όταν δυο βασικοί παίκτες (σ.σ. Μπαζιώτης, Ζέρβας) απουσιάζουν λόγω τραυματισμών, είναι λογικό να έχεις… θεματάκια όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Μην ξεχνάμε, άλλωστε πως και ο Βογιατζής προέρχεται από μακρά απουσία, ήταν εκτός δράσης για σχεδόν έναν γύρο και δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε! Όπως προανέφερα, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά και την εργατικότητα των παικτών μου, δεν το συζητάω! Εξάλλου, στη δουλειά μας είναι όμορφο να βλέπεις από τα νέα παιδιά να κάνουν πράξη κάποια πράγματα που τους ζητάς και να βελτιώνονται. Σε γενικές γραμμές είμαι αισιόδοξος. Είναι δεδομένο ότι έχουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις εμφανίσεις μας πριν από δυο μήνες…».

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια αγωνιστικών υποχρεώσεων της Νίκης Αμαρουσίου στην Α’ ΕΣΚΑ, ανέφερε: «Θέλουμε να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας και να ανεβάσουμε την πίεση στην άμυνά μας, κάτι το οποίο θα μας δώσει περισσότερες κατοχές κι εύκολα καλάθια. Προσπαθούμε να το κάνουμε κομμάτι του παιχνιδιού μας, γνωρίζοντας ό,τι θα μας δώσει καλύτερες πιθανότητες στα παιχνίδια που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και στα playoffs ανόδου».

Αναφορικά στο κομμάτι των τραυματισμών και το πόσο έχει επηρεάσει την πορεία της ομάδας, είπε: «Σαφώς κι έχουμε επηρεαστεί γιατί αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού, κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται τα ερεθίσματα κι εν συνεχεία τα φιλτράρουν και τα εφαρμόζουν στο παρκέ. Θέλουμε δουλειά, θέλουμε να πετύχουμε νίκες ως το τέλος της κανονικής περιόδου και θεωρητικά μπορούμε να πιάσουμε τη Νέα Ιωνία στην τρίτη θέση ώστε να είμαστε στο 1-1 μαζί τους στα playoffs».

Ο Παναγιώτης Ζωντός σχολίασε την τελευταία νίκη επί του Γαλατσίου στο κλειστό της Κοκκινιάς: «Έχουμε βελτιωθεί πολύ στην άμυνα, κάνουμε λιγότερα λάθη σε σχέση με πριν από 1-2 μήνες. Στην επίθεση έχουμε βελτιώσει την ποσόστωση στις κατοχές μας, παίρνουμε περισσότερα σουτ κι έτσι ανεβάζουμε το σκορ. Θέλουμε να τρέξουμε σε ανοιχτό γήπεδο στο transition ώστε να πάρουμε πιο εύκολα σουτ. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στη θέση «1» οι Ανδρέας και Γιάννης Τσέκενης, τώρα βάζω και τον Βαγγέλη Τσιάτσιο και λίγο τον Κώστα Αυγουλά, ο οποίος έχει κάνει δυο συνεχόμενα πολύ καλά παιχνίδια. Άρπαξε την ευκαιρία που του έχω δώσει, είναι σοβαρό παιδί, δουλεύει πολύ, σαφώς του λείπουν εικόνες ωστόσο δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Επίσης πιέζω πολύ ώστε να παίξει με ψυχολογία ηγέτη ο Γιάννης Τσέκενης διότι έχει όλα τα φόντα. Δεν τον ήξερα, πρώτη φορά δουλεύω μαζί του φέτος στη Νίκη, είχα ακούσει γι’ αυτόν κι έχει τρομερές δυνατότητες».

Ο προπονητής της Νίκης αναφέρθηκε στο επίπεδο του εφετινού πρωταθλήματος και τη μάχη της ανόδου: «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη στις πρώτες θέσεις. Μιλάμε για ποιοτικές ομάδες. Η ΦΕΑ, η Πεύκη, η Νέα Ιωνία, εμείς όπως και το Χαλάνδρι που δεν είναι κακό. Είναι μια ανταγωνιστική ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που αν δεν μπορέσεις να την βάλεις στον ρυθμό σου, έχεις πρόβλημα».

 

Τελευταία Νέα