ΑΣΚ: Πρόταση για Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

Gazzetta team
ΑΣΚ: Πρόταση για Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

bet365

Σπουδαία πρωτοβουλία από τον ΑΣΚ που προτείνει να ονομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας κατέθεσε πρόταση προς τους φορείς για την ονομασία του νέου κλειστού γυμναστηρίου

Το νέο κλειστό γυμναστήριο που χτίζεται στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί για την πόλη αλλά και συνολικά για το νομό μας, την πρώτη αθλητική υποδομή υψηλού επιπέδου. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, το νέο κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του και εντός των επόμενων μηνών θα ανοίξει τις πύλες του.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, προτείνει η νέα αυτή αθλητική υποδομή να ονομαστεί σε “Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»” και για το λόγο αυτό, με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έκανε γνωστή την πρότασή του. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έρχεται να αποδώσει τιμή στο μεγαλύτερο αθλητή που ανέδειξαν τα ομαδικά αθλήματα της περιοχής μας, το Γιάννη Μπουρούση, τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής ομάδας Ανδρών μπάσκετ την οποία μάλιστα, πρόσφατα οδήγησε στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Η πρόταση του Α.Σ.Κ. στόχο της έχει να δημιουργήσει πεδίο συζήτησης στα συλλογικά όργανα των εμπλεκόμενων φορέων, που θα κληθούν να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, η επιστολή προς τους φορείς έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

κ. Δήμαρχο Καρδίτσας

κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας

κ. Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Καρδίτσας

κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

κ.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καρδίτσας

κ.κ. Βουλευτές του ν.Καρδίτσας

Θέμα: Αίτηση ονομασίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου σε: Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

Όπως σας είναι βεβαίως γνωστό, το νέο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην πόλη της Καρδίτσας και στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται, αποτελεί για την πόλη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, την πρώτη αθλητική υποδομή υψηλού επιπέδου, ικανή να φιλοξενήσει αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Είναι ο μεγάλος στόχος για την προοπτική και το μέλλον της αθλητικής κοινότητας της περιοχής μας η οποία -παρά την πολύχρονη καθυστέρηση- αναμένει με ενθουσιασμό την παράδοσή του σε χρήση.

Ενόψει της ολοκλήρωσής του, θεωρούμε πως είναι όσο ποτέ επίκαιρη η συζήτηση για την ονομασία του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Η ονομασία του κατά την άποψή μας, θα πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να τιμά τον αθλητισμό της περιοχής μας και ταυτόχρονα να προβάλλει την Καρδίτσα και τη νέα της αθλητική υποδομή.

Πέραν κάθε αμφισβήτησης, η κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της περιοχής μας τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα που θα φιλοξενηθούν στο νέο κλειστό γυμναστήριο, είναι ο Καρδιτσιώτης καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά διακεκριμένο αθλητή και τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Με την αθλητική του επίδοση, την προσήλωσή του στην Εθνική ομάδα, αλλά και με την κοινωνική του προσφορά προς την περιοχή μας, ο Γιάννης Μπουρούσης δικαιούται όσο κανείς αυτή την τιμή και ταυτόχρονα, η Καρδίτσα θεωρούμε πως έχει την υποχρέωση να του την απονείμει».

 

Τελευταία Νέα