Από τον Πανιώνιο στο NCAA (vid)

Από τον Πανιώνιο στο NCAA (vid)

Από τον Πανιώνιο στο NCAA (vid)

Ο Φάνης Σταμούλης και ο Νίκος Καζάκου θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν με υποτροφία στο NCAA, διευρύνοντας την ελληνική παροικία στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ.  

Ήταν καλοκαίρι του 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στην Πάτρα. Η ομάδα του κόουτς Κωνσταντώνη ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Μια ομάδα γεμάτη... αστεράκια επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε σχετικά άνετα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Δυο παιδιά από εκείνη την ομάδα του Πανιωνίου, μετά από αυτή την επιτυχία, πήραν τον δρόμο της Αμερικής. «Χτύπησαν» φέτος την πόρτα του NCAA, η οποία τους άνοιξε διάπλατα κι έτσι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ελληνικό μπάσκετ θα έχει άλλους δυο εκπροσώπους του στο αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα. 

Ο Φάνης Σταμούλης (1μ.91, combo γκαρντ), αφού πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια του λυκείου στο LuHi και στο Gould Academy, εξασφάλισε πλήρη υποτροφία για να αγωνιστεί στο ADELPHI UNIVERSITY στη Νέα Υόρκη (Northeast - 10 Conference). Ξεκίνησε το μπάσκετ στο BAC δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη και τον Κώστα Παταβούκα και συνέχισε στον Πανιώνιο.

Ο Νίκος Καζάκου (1μ.94, "2"-"3"), πριν πάει στον Πανιώνιο, αγωνιζόταν στη Δραπετσώνα. Στην Αμερική φοίτησε τρία χρόνια με υποτροφία στο Knox High School. Το Slippery Rock University Πίτσμπουργκ του πρόσφερε πλήρη υποτροφία. 

Theo Stamoulis Post Graduate Mid Season Highlights

Best of internet