Κατσικάρης και Παπαλουκάς στο «NBA Basketball School Camp»! (pics)

Gazzetta team
Κατσικάρης και Παπαλουκάς στο «NBA Basketball School Camp»! (pics)

bet365

Φώτης Κατσικάρης και Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησαν στα παιδιά του «NBA Basketball School Camp» και τους έδωσαν συμβουλές για το μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Με κορυφαία ονόματα καλεσμένων ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα του πρώτου Ελληνικού NBA Basketball School Camp που άνοιξε τις πόρτες του, τη Δευτέρα 02 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Deree - The American College of Greece.

Ο Ambassador του NBA, Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Ντράγκαν Τάρλατς καθώς και ο Neal Meyer, Associate Vice President of Basketball Operations EMEA καλωσόρισαν την πρώτη βδομάδα μεγάλα ονόματα της καλαθοσφαίρισης, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση του NBA Basketball School Camp και έδωσαν το παρόν εκπλήσσοντας τους νεαρούς αθλητές.

Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν ο πρώτος καλεσμένος του NBA Basketball School Camp. Αναφερόμενος στις εμπειρίες του από την παρουσία του στους πάγκους μεγάλων ομάδων, αλλά και από την περίοδο που ήταν παίκτης μπόρεσε να μεταφέρει την φιλοσοφία του για το μπάσκετ στους νέους και ανέλυσε τις διαφορές του αμερικάνικου με το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

“Όλα αυτά που μαθαίνετε παίζοντας μπάσκετ θα σας βοηθήσουν σε μια επαγγελματική σταδιοδρομία, είτε εντός είτε εκτός παρκέ. Οφείλω πολλά στο μπάσκετ επειδή έμαθα όλες τις αρχές που χρειαζόμουν από μικρός. Είμαι τυχερός που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στο μπάσκετ, αλλά και επειδή το άθλημα αυτό μου έδωσε ισορροπία. Έζησα πράγματα ως άνθρωπος και απέκτησα αρχές όπως ο σεβασμός και η σημασία της συνεργασίας και αυτό ήταν το πιο σημαντικό”.

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι γίνεται ένα καμπ υπό την αιγίδα του ΝΒΑ και δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν ένα πρόγραμμα πιο εξειδικευμένο. Γίνεται μία πιο άμεση επαφή με τον κόσμο του ΝΒΑ, επειδή κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά παρακολουθούν το ΝΒΑ. Είναι σημαντικό με τις δυνατότητες που τους δίνονται με έναν άνθρωπο σαν τον Neal Meyer, που ασχολείται χρόνια με αυτό και θεωρώ ότι ξεκινώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχει μία καλή συνέχεια και τρομερή επιτυχία”.

Δεύτερος καλεσμένος ήταν ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Θοδωρής Παπαλουκάς που είναι ένας από τους κορυφαίους point-guards όλων των εποχών στην Ευρώπη και ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που αναδείχτηκε MVP σε Final 4 της Euroleague. O παλαίμαχος άσος της Εθνικής και μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μακάμπι, με την πολυετή εμπειρία του στα γήπεδα και στις ακαδημίες και τους πολυάριθμους τίτλους και διακρίσεις, μίλησε στα παιδιά για το αθλητικό ιδεώδες και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

"Είναι ένα από τα πιο οργανωμένα camp που γίνονται στην Ελλάδα και κάθε τέτοιου είδους διοργάνωση προάγει το άθλημα και βοηθάει τους νεαρούς αθλητές να γίνουν όχι μόνο καλοί αθλητές, αλλά και καλοί άνθρωποι."

Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκε ο NBA Ambassador, Ντράγκαν Τάρλατς, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το ΝΒΑ Basketball School Camp και μίλησε στους μικρούς λάτρεις του αθλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Σας ζηλεύω, αν είχαμε τότε την στήριξη ενός προγράμματος από το ΝΒΑ σαν και αυτό το camp που συμμετέχετε, μπορεί να γινόμασταν καλύτεροι παίκτες. Έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε και να μάθετε τα βασικά του μπάσκετ με τον καλύτερο τρόπο. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να παίξω από νωρίς, έπαιζα άλλα αθλήματα και σιγά σιγά αγάπησα στο μπάσκετ. Να θυμάστε πως όπως μαθαίνετε να κερδίζετε πρέπει να μαθαίνετε και να χάνετε. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Υπάρχουν νίκες αλλά και ήττες. Ποτέ όμως μην σκεφτείτε να τα παρατήσετε. Το πόσα πρωταθλήματα κερδίζει κανείς είναι απλά μια στατιστική. Μέσα από τον αθλητισμό γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και αυτό είναι το σημαντικό".

Το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους παίκτες, τους γονείς, τους προπονητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της βελτίωσης. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αναπτυξιακή εξέλιξη των αθλητών και εφαρμόζεται
από προπονητές που έχουν εγκριθεί από το NBA και θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα για την δεύτερη περίοδο με πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους!».

 

Τελευταία Νέα