Το basketball Camp της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών επιστρέφει

Gazzetta team
Το basketball Camp της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών επιστρέφει

bet365

Το εξειδικευμένο αθλητικό - μπασκετικό camp που αφορά το νευραλγικό κομμάτι του pick n' roll και την ανάπτυξη του κινητικού μοντέλου βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά

«Για ακόμα μία χρονιά το basketball Camp της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών επιστρέφει με στόχο να κάνει τη διαφορά. Αν το καλοκαίρι για εσένα ΔΕΝ αποτελεί μόνο μία περίοδο για χαλάρωση και μπασκετική ξεκούραση αλλά το αντιμετωπίζεις ως μία εξαιρετική ευκαιρία για ατομική βελτίωση τότε… συμφωνούμε!

Το αθλητικό σωματείο που έχει ως αυτοσκοπό της ύπαρξης του, την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών παρουσιάζει ένα προπονητικό πρόγραμμα που στηρίζεται στη λεπτομέρεια και στην εξειδίκευση.

Η «Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών» αν είσαι γεννημένος από το 1999 μέχρι το 2011 κι ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζεσαι, σε καλεί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) για να συμμετάσχεις σε ένα πενθήμερο (2-6/7) Camp που θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς στο νευραλγικό κομμάτι του pick n’ roll και να αναπτύξεις το κινητικό σου μοντέλο!

Πιο συγκεκριμένα στο camp εφαρμόζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης συγκεκριμένων ικανοτήτων, το οποίο σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε κι εκτελείται από τον μετρ της ατομικής βελτίωσης με εμπειρία μεγαλύτερη των 28 χρόνων, Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος έχει εργαστεί σε ομάδες Α1 κι Α2, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp στο εξωτερικό (Βέλγιο)!

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος και διευθυντής της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών, ενώ ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος που σχεδίασε το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, το «1ο Papaloukamp», καθώς και τα camps των Πανελληνίου ΓΣ. – Νίκη Αμαρουσίου.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι αθλητές συμμετέχουν στη διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης του κινητικού μοντέλου περιφερειακού, το οποίο αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για κάθε νεαρό αθλητή που θέλει να φτάσει ψηλά. Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος επιτυγχάνεται η ανάπτυξη κι η βελτιστοποίηση της ισορροπίας κι η καλύτερη επαφή με τη μπάλα κάτω από κλιμακούμενες συνθήκες δυσκολίας.

Για τους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές θα εφαρμοστεί ένα επιπλέον ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάλυση λεπτομερειών επιθετικών τακτικών, όπως είναι η dribble drive motion offense και η ball screen dribble drive offense.

Μέσα από αυτές τις αναλύσεις οι αθλητές μαθαίνουν τον τρόπο για να δημιουργούν σωστές αποστάσεις μέσα στο παρκέ και σε ευνοϊκότερες συνθήκες για σκοράρισμα ( drive and kick game). Τέλος θα υπάρξει ατομική ανάλυση του pick ‘n’ roll (types, spacing, actions, create mismatches, read and react).

Αξίζει να τονιστεί ότι η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται και στον περιορισμένο αριθμό αθλητών που συμμετέχουν στο Camp, καθώς βοηθά αθλητές και προπονητές να δουλέψουν δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια.
Αυτό μπορεί να γίνεται σε βάρος του κέρδους, όμως σε αυτό το κομμάτι βοηθάει για ακόμα μία χρονιά η τεχνική – μελετητική εταιρία EDEKA A.E., η οποία ως χορηγός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων, ενώ η Po Company είναι υποστηρικτής αθλητικού υλικού.

* Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90 ευρώ και αφορά μόλις 30 αθλητές σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα