Φιλίππου: «Ο Κώστας Πολίτης ήταν ο πρώτος που πίστευε στο θαύμα του '87!»

Gazzetta team
Φιλίππου: «Ο Κώστας Πολίτης ήταν ο πρώτος που πίστευε στο θαύμα του '87!»

bet365

Για τον Κώστα Πολίτη και την προσφορά του στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Νίκος Φιλίππου, στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94», με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Ο Κώστας Πολίτης έφυγε από τη ζωή αφού ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας και η κηδεία του θα γίνει σήμερα (20/6) στο νεκροταφείο της Καισαριανής. Από την πλευρά του ο Νίκος Φιλίππου μίλησε στον Επικοινωνία 94FM...

Για τον Κώστα Πολίτη και την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ:

«Νομίζω ήταν ένας από τους ανθρώπους, που άφησαν πολύ δυνατά το στίγμα τους στο χώρο του μπάσκετ. Ήταν απ’ αυτούς, ίσως τους λίγους, που πιστεύανε ότι μπορούμε να φτάσουμε τόσο ψηλά, που μας εμφυσούσε και εμάς αυτή τη δύναμη και αυτή την πίστη, ότι μπορούμε το παραπάνω και το ακατόρθωτο για πολλούς. Σχεδίασε όλη αυτή την μεγάλη πορεία, επιστέγασμα της οποίας ήταν το Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και αφού μεσολάβησαν πολλά χρόνια προσπάθειας, ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, με πολλές πίκρες και πολλές δυσκολίες. Δεθήκαμε όλοι μαζί μ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία και όταν λέω όλοι μαζί, εννοώ όλοι οι Έλληνες μαζί!

Ο κόουτς ήταν από αυτούς τους ανθρώπους, που και μετά την επιτυχία μας κράτησε στη γη, γιατί είναι εύκολο να ξεφύγεις! Αλλά όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, να σε κρατάνε, να καταλαβαίνουνε πού πρέπει να είσαι, τι πρέπει να κάνεις, τι πρέπει να λες, τότε είσαι τυχερός. Νομίζω ότι η συνεισφορά του ήταν πάρα πολύ μεγάλη και στη συνέχεια. Μας έμαθε να αντιμετωπίζουμε σωστά αυτή τη μεγάλη επιτυχία, γιατί πολλές φορές, όχι μόνο οι μεγάλες ήττες ή πίκρες μπορεί να σε καταστρέψουν, αλλά και η επιτυχία μπορεί να σε καταστρέψει, όχι μόνο σαν άθλημα, αλλά και σαν άνθρωπο.

Ο Κώστας Πολίτης ήταν απ’ αυτούς τους ανθρώπους, τους ισορροπημένους, που ήξερε να πατά γερά στα πόδια του, αλλά ήξερε και πού ακριβώς βρισκότανε. Ήταν φίλος μας πάνω απ’ όλα, ήταν δίπλα μας, μας είχε εμπιστοσύνη, ήξερε πως θα μας μιλήσει, πως θα μας καλοπιάσει, γενικά ήταν από τους ανθρώπους που για την εποχή του, ήταν πρωτοποριακός, με ανοιχτό μυαλό. Δεν είναι τυχαίο ότι μπόρεσε να ενώσει 12 διαφορετικές προσωπικότητες, 12 διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετική δυναμική και όπως ξέρετε αυτή την εποχή ήταν πολύ μεγαλύτερες οι διαφορές μεταξύ των παικτών».

«Έδινε και έπαιρνε εμπιστοσύνη!»

«Είχε αυτή τη χρυσή ισορροπία, που σε γέμιζε με εμπιστοσύνη και σε αντιμετώπιζε σαν μια προσωπικότητα, που ήξερες πως εφόσον σου φερθεί με τον τάδε τρόπο, θα του φερθείς κι εσύ ανάλογα. Την εμπιστοσύνη που έδινε στους παίκτες την έπαιρνε πίσω, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά κι έξω από το γήπεδο. Ήταν από τους ανθρώπους που έφερε κοντά τα ΜΜΕ. Δεν είχε αναστολές, ότι κάτι θα ακούσουν ή κάτι θα πούνε. Ήταν τόσο δυνατός και αυτό βοήθησε, γιατί η ομάδα αυτή έγινε αγαπητή με σωστή διαχείριση και γι’ αυτό φτάνουμε 31 χρόνια μετά και συζητάμε ακόμα για εκείνη την εποχή»

«Ήταν σαν πατέρας μας»

«Αν φανταστείς ότι είχαμε και παιδιά τότε, όπως ο Φάνης και ο Μιχάλης, που ήταν 22 χρονών, φυσικά και σε εμάς όλους ήταν σαν πατέρας μας. Βέβαια, εγώ επειδή είχα τη χαρά και την ευτυχία να τον ζήσω και μετά τα επόμενα χρόνια στην Ομοσπονδία και να έχουμε το στέκι μας στη Γλυφάδα, το ξενοδοχείο Τζονς, που ήταν και το ξενοδοχείο της Εθνικής, εμείς τον φωνάζαμε χαϊδευτικά θείο Κώστα, με την έννοια ότι ερχόταν και προσπαθούσε να μας περάσει τη φιλοσοφία του, τα μηνύματά του μέσα απ’ όλα τα γήινα πράγματα που έκανε»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα