Ρωμανίδης στο gazzetta.gr: «Σαν πατέρας μου ο Πολίτης, πολύ σημαντικός στη ζωή μου»

Ρωμανίδης στο gazzetta.gr: «Σαν πατέρας μου ο Πολίτης, πολύ σημαντικός στη ζωή μου»

Ρωμανίδης στο gazzetta.gr: «Σαν πατέρας μου ο Πολίτης, πολύ σημαντικός στη ζωή μου»

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης, μέλος της χρυσής ομάδας στο Eurobasket του 1987 στην Αθήνα μίλησε στο gazzetta.gr για τον Κώστα Πολίτη, το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στη ζωή και την καριέρα του, ενώ θυμήθηκε και το... τρικ του στο ματς με την Γαλλία

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Ρωμανίδης στο gazzetta.gr

«Πραγματικά είμαι συντετριμμένος με την απώλεια του coach. Για μένα ήταν πολύ σημαντικός άνθρωπος! Ήταν σαν πατέρας μου και μου φέρθηκε κατά αυτόν τον τρόπο όταν ήμουν ακόμα 17 ετών. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τουρνουά 'Δημήτρεια' στην διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν και με πήρε στην Εθνική ομάδα. Αγαπούσε τα νέα παιδιά. Εμένα, τον Φάνη, τον Καρατζά. Μας βοηθούσε πολύ, μας στήριζε ψυχολογικά και μας έδινε ευκαιρίες.

Μπορεί να είχα χάσει τη θέση μου στον Άρη μετά την έλευση του Σούμποτιτς, αλλά εκείνος μου έδινε ευκαιρίες στην Εθνική. Ακόμα και στη Νέων Ανδρών για να με βάλει και πάλι μέσα στην ομάδα. Πραγματικά ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου.

Πάνω απ' όλα ήταν άνθρωπος. Πέρα από όλα όσα είχε προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ από τη θέση του προπονητή, ήταν άνθρωπος. Τον αισθανόμουν πατέρα μου από μικρό παιδί. Επίσης ήξερε πώς να μας κρατήσει ενωμένους και να μην απογοητευόμαστε. Υπενθυμίζω ότι πριν από το Eurobasket δεχόμασταν συντριβές με 30 και 40 πόντους διαφορά. Κανείς δεν μας υπολόγιζε. Όμως εκείνος ήταν αισιόδοξος, μας ενθάρρυνε, μας έδινε ψυχολογία και σιγά-σιγά φτάσαμε στον δρόμο της καταξίωσης.

Και προπονητικά ο Κώστας ήταν μπροστά από την εποχή του. Ήταν τεράστια η συμβολή του στο Eurobasket. Μπορεί ο Γκάλης και ο Γιαννάκης να ήταν οι καλύτεροι στο παρκέ, αλλά εκείνος είχε τον τρόπο του από τον πάγκο και σκαρφιζόταν διάφορα τρικ. Όπως στο παιχνίδι με την Γαλλία που κρινόταν η πρόκρισή μας στα προημιτελικά. Χρησιμοποίησε κοντό σχήμα, το οποίο αποδείχθηκε κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Διάβαζε πολύ το παιχνίδι...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...»

Best of internet