Λινάρδος στο gazzetta.gr: «Μας είχε σαν παιδιά του ο Πολίτης, άνθρωπος με ευγένεια»

Λινάρδος στο gazzetta.gr: «Μας είχε σαν παιδιά του ο Πολίτης, άνθρωπος με ευγένεια»

Λινάρδος στο gazzetta.gr: «Μας είχε σαν παιδιά του ο Πολίτης, άνθρωπος με ευγένεια»

Ο Νίκος Λινάρδος, μέλος της χρυσής ομάδας στο Eurobasket του 1987 στην Αθήνα μίλησε στο gazzetta.gr για τον Κώστα Πολίτη και θυμήθηκε μεταξύ άλλων την ατάκα του, η οποία ακόμα... ηχεί στα αυτιά του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Λινάρδος:

«O Κώστας πάνω απ' όλα ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη ευγένεια. Εμάς τους νεότερους μας είχε πάρει από μικρούς και μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν είχα ακούσει ποτέ άσχημη κουβέντα από εκείνον. Πάντα με την ευγένεια. Πάντα με σεβασμό. Πάντα μας παρότρυνε με τον τρόπο του.

Είχε την ικανότητα να διαχειριστεί ισχυρές προσωπικότητες στο Eurobasket του '87 όπως ήταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας. Ήταν ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Ήξερε να κάνει άριστα τη διαχείριση της ομάδας και ήταν εκείνος που είχε πραγματικά μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου.

Μπορεί να λένε ότι τον προπονητή τον κάνουν οι παίκτες, αλλά ξαναλέω ότι στην περίπτωση του Κώστα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχε το μαγικό ραβδάκι και ήταν εκείνος που έχτισε την Εθνική ομάδα η οποία κατάφερε να μείνει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης εκείνη τη διετία μέχρι και το Eurobasket του 1989.

O Κώστας θα μας μείνει αξέχαστος. Μέχρι και πρόσφατα, στις τελευταίες συγκεντρώσεις που κάναμε για την επέτειο του '87, πάντα μας ρωτούσε για μας και τις οικογένειές μας. Μας αισθανόταν σαν δικά του παιδιά.

Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ την πιο χαρακτηριστική του ατάκα: 'Να λειτουργήσουμε ως ομάδα'. Την έλεγε πάντα και σε όλες τις συγκεντρώσεις της Εθνικής. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή του: 'Να λειτουργήσουμε σαν ομάδα, σαν ένα σύνολο.

Γενικά ο Κώστας είχε προβλήματα υγείας και δεν πρόσεχε. Του άρεσε να καπνίζει το τσιγάρο του, να πίνει το ουίσκι του... Έζησε την ζωή του και θεωρώ ότι έφυγε ευτυχισμένος. Βέβαια θα μπορούσε να ήταν κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα».

Best of internet