Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε... δύο Εθνικές!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε... δύο Εθνικές!

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας και κλήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας!

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο συνδέεται με τη Νιγηρία κι η Εθνική ομάδα της χώρα κάλεσε τον Θανάση, τον μεγαλύτερο από τα αδέρφια, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη στον Βασίλη Σκουντή πως το όνειρο του είναι ν' αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, τη χώρα δηλαδή όπου μεγάλωσε και το όνομα του έχει ακουστεί ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά. Μάλιστα, ο... μεγάλος Αντετοκούνμπο είναι δηλωμένος κι από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πάει δύο χαρτιά στη FIBA κι ο παίκτης καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε... δύο Εθνικές!

Η Νιγηρία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλία, καθώς κατέκτησε το Afrobasket 2015. Εκτός από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, στη λίστα με τα 27 ονόματα βρίσκονται ακόμα ο Εκπέ Γιούντο της Φενέρμπαχτσε, αλλά κι ορισμένοι NBAers, όπως ο Αμίνου των Μπλέιζερς.

«Ο Θανάσης έχει καταγωγή από γονείς από τη Νιγηρία που μετακόμισαν στην Ελλάδα, ενώ το όνομα Αντετοκούνμπο είναι ίδιο με το Adetokunbo, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι μέλος της προετοιμασίας μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Νιγηρίας Tijani Umar.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα