Μαυροβούνιο: Η πιο μικρή χώρα που θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο (pics)

Μαυροβούνιο: Η πιο μικρή χώρα που θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο (pics)

Μαυροβούνιο: Η πιο μικρή χώρα που θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο (pics)

bet365

To gazzetta.gr γράφει για την ιστορική πρόκριση του Μαυροβουνίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και πώς το... ζουν οι κάτοικοι της χώρας.

Στις 21 Μαΐου του 2006 το Μαυροβούνιο υπέγραψε την αυτονομία του και την απόσπασή του από τη Σερβία κι έγινε ξεχωριστό κράτος.

Μετά από 13 χρόνια έγραψε ιστορία αφού έγινε η μικρότερη χώρα που θα αγωνιστεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ μιας και ο πληθυσμός τους είναι μόλις 680.000 άνθρωποι.

Η εθνική ομάδα της χώρας στην «Moraca» Arena κράτησε τη διαφορά των 9 πόντων που χρειαζόταν κόντρα στη Λετονία και το πάρτι ξεκίνησε.

Στην κυριολεξία «πάρτι» διότι ακόμη κι αν είχαν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από την πρόκρισή τους όταν το gazzetta.gr βρέθηκε στην Ποντγκόριτσα, όλοι για την πρόκριση μιλούσαν.

Ο Σουάντ Σέχοβιτς λίγα λεπτά μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τις αποδοκιμασίες του κοινού της Μπουντούστνοστ άκουσε την ερώτησή μας και αμέσως άλλαξε η διάθεσή του, χαμογέλασε.

«Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι μέσα από το μπάσκετ και την εθνική Μαυρουβουνίου θα μπορέσω να ζήσω την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ ανυπομονεί ο κόσμος για τη διοργάνωση. Είναι κάτι σαν θαύμα για μας» ανέφερε ο διεθνής φόργουορντ.

Παρά την απουσία του σταρ της ομάδας, Νίκολα Βούτσεβιτς η ομάδα πήρε την πρόκριση και πλέον ένα έθνος ζει στους ρυθμούς του μπάσκετ κι ας απέχει το τζάμπολ της Κίνας περίπου 6 μήνες.

Αφίσες στους δρόμους σου υπενθυμίζουν την επιτυχία της εθνικής ομάδας. Όσο για το τι θα συναντήσουν στην Κίνα...

«Ελπίζω να έρθει ο Βούτσεβιτς και 2-3 άλλα παιδιά ώστε να παραταχθούμε δυνατοί. Δε μας νοιάζει με ποιον αντίπαλο θα κληρωθούμε. Κάθε ματς θα είναι ξεχωριστό για την μικρή ιστορία της χώρας μας» ανέφερε ο Σέχοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα