Οι Λετονοί νίκησαν με σούπερ Στρέλνιεκς, αλλά το Μαυροβούνιο πήρε το εισιτήριο για την Κίνα!

Gazzetta team
Οι Λετονοί νίκησαν με σούπερ Στρέλνιεκς, αλλά το Μαυροβούνιο πήρε το εισιτήριο για την Κίνα!

bet365

Μπορεί η Λετονία να επικράτησε μέσα στην Ποντγκόριτσα με 80-74 ωστόσο δεν κάλυψε το -8 από την αναμέτρηση του α' γύρου και το Μαυροβούνιο πανηγύρισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας παίρνοντας το 12ο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Το ματς ήταν πραγματικό... ντέρμπι όσον αφορά την διαφορά στο τέλος του αγώνα! Οι Λετονοί πίεζαν για το +9, το Μαυροβούνιο αντιστεκόταν χάρη και στην ευστοχία του Ντέρεκ Νίνταμ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και κάπως έτσι το Μαυροβούνιο υπερασπίστηκε την διαφορά από την αναμέτρηση στη Ρίγα (84-75) και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας!

Μάλιστα ο Γιάνις Στρέλνιεκς έκανε τα πάντα για να στείλει την εθνική ομάδα της χώρας του στα τελικά έχοντας 25 πόντους με 6/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/9 βολές, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν φάνηκαν... αρκετά. Ο Γιάνις Τίμα πρόσθεσε άλλους 11 πόντους με 0/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ αλλά το τελικό 80-74 και η νίκη των +6 πόντων αποδείχθηκε... πικρή και σε καμία περίπτωση γλυκιά.

Για το Μαυροβούνιο που κράτησε με νύχια και με δόντια το «χρυσό» εισιτήριο, ο Ντέρεκ Νίνταμ είχε 22 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 6/8 βολές, ενώ ο Μάρκο Τοντόροβιτς πρόσθεσε άλλους 13 πόντους με 5/7 δίποντα. Ντούμπλιεβιτς και Πόποβιτς πρόσθεσαν από 11 πόντους ο καθένας!

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα