Οι ομάδες που διεκδικούν τα τελευταία «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Κάτια Πετροπούλου
Οι ομάδες που διεκδικούν τα τελευταία «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

bet365

Το πέμπτο «παράθυρο» ολοκληρώθηκε και 14 ακόμα ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο έκτο και τελευταίο του Φεβρουαρίου. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την κατάσταση στους ομίλους των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

18 ομάδες θα δώσουν ραντεβού στην Κίνα - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - και ακόμα 14 είναι στην... αναμονή για να «κλείσουν» τη θέση τους.

Στο τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του Φεβρουαρίου, θα γίνουν γνωστές όλες οι ομάδες που θα βρεθούν στην μεγάλη διοργάνωση του 2019.

Το gazzetta.gr, με την βοήθεια του σχετικού κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, παρουσιάζει την κατάσταση στους ομίλους και τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση.

ΑΦΡΙΚΗ

Group E

Έχουν προκριθεί: Τυνησία, Ανγκόλα
Αποκλείστηκαν: Αίγυπτος, Μαρόκο, Τσαντ

Μπορεί ακόμα να προκριθεί: το Καμερούν, το οποίο τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου και μπορεί να βρεθεί στο Παγκόσμιο, αν η 3η ομάδα του Group F έχει χειρότερο ρεκόρ από 7-5 ή χαμηλότερο goal average από +78.

Group F

Έχει προκριθεί: Νιγηρία
Αποκλείστηκαν: Ρουάντα, Μάλι

Μπορούν ακόμα να προκριθούν:

  • Σενεγάλη: Αν νικήσει ή αν η Ακτή Ελεφαντοστού ηττηθεί σε ένα τουλάχιστον από τα επόμενα τρία παιχνίδια
  • Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: αν είναι η καλύτερη 3η ομάδα των δύο ομίλων και αν νικήσει στα επόμενα παιχνίδια με συνολικά 119-120 πόντους
  • Ακτή Ελεφαντοστού: αν εξασφαλίσει τη 2η θέση και αν νικήσει στα επόμενα ματς και η Σενεγάλη ηττηθεί σε αυτά. Μπορεί ακόμα να προκριθεί ως καλύτερη 3η, αν νικήσει στα ματς με συνολική διαφορά 65 πόντων, αν βάλει πάνω από 294 πόντους, ή 66, αν σκοράρει κάτω από 294.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

22/02
Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού
Ρουάντα-Σενεγάλη
Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

23/02
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Νιγηρία
Ακτη Ελεφαντοστού-Ρουάντα
Σενεγάλη-Μάλι

24/02
Σενεγάλη-Νιγηρία
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Ρουάντα
Ακτή Ελεφαντοστού-Μάλι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΜΕΡΙΚΗ

Group E

Έχουν προκριθεί: Αργεντινή, ΗΠΑ
Αποκλείστηκαν: Μεξικό, Παναμάς

Μπορούν να προκριθούν:

  • Ουρουγουάη: Αν νικήσει το Πουέρτο Ρίκο, αλλά με νίκη επί του Μεξικό στο πρώτο ματς του επόμενου «παραθύρου» και ήττα του Πουέρτο Ρίκο από την Αργεντινή, θα υπερισχύσει στην ισοβαθμία. Αλλιώς, μπορεί να προκριθεί ως η καλύτερη 4η των προκριματικών Αμερικής.
  • Πουέρτο Ρίκο: Αν κάνει δύο νίκες. Αν νικήσει την Ουρουγουάη, και αυτή χάσει κι από το Μεξικό, τότε θα υπερισχύσει στη βαθμολογία. Μπορεί να περάσει και ως καλύτερη 4η των προκριματικών Αμερικής.

Group F

Προκρίθηκαν: Βενεζουέλα, Καναδάς
Αποκλείστηκαν: Χιλή, Παρθένοι Νήσοι

Μπορούν να προκριθούν:

  • Βραζιλία: Με μια νίκη σε ένα από τα δύο εναπομείναντα ματς. Αν νικήσει την Δομινικανή Δημοκρατία, θα εξασφαλίσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά με νίκη επί των Παρθένων Νήσων, θα υπερισχύσει στη βαθμολογία με την Δομινικανή Δημοκρατία. Αν νικήσει μόνο τις Παρθένες Νήσους, θα μπορέσουν να προκριθούν στην χειρότερη περίπτωση ως η καλύτερη 4η ομάδα.
  • Δομινικανή Δημοκρατία: Αν κάνει δύο νίκες, αλλιώς αν νικήσει τη Βραζιλία, και αυτή χάσει από τις Παρθένες Νήσους, τότε θα υπερισχύσει στη βαθμολογία. Αλλιώς, μπορεί να περάσει και ως καλύτερη 4η ομάδα.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

21/02
Δομινικανή Δημοκρατία-Βενεζουέλα
Παρθένοι Νήσοι-Βραζιλία
Καναδάς-Χιλή

22/02
Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή
Μεξικό-Ουρουγουάη
ΗΠΑ-Παναμάς

24/02
Καναδάς-Βενεζουέλα
Δομινικανή Δημοκρατία-Βραζιλία
Παρθένοι Νήσοι-Χιλή

25/02
ΗΠΑ-Αργεντινή
Πουέρτο Ρίκο-Ουρουγουάη
Μεξικό-Παναμάς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΙΑ

Group E

Έχουν προκριθεί: Κίνα (οικοδέσποινα), Νέα Ζηλανδία, Κορέα
Αποκλείστηκε: Συρία

Μπορούν ακόμα να προκριθούν:

  • Λίβανος: Με δύο νίκες. Δεν υπερισχύουν σε ισοβαθμία με τις Ιορδανία - Κίνα, οπότε η μοίρα τους εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων, αλλά και του Group F αν δεν κάνουν δύο νίκες. Μπορεί να περάσει ακόμα και ως καλύτερη 4η.
  • Ιορδανία: Αν κάνει δύο νίκες, και ο Λίβανος ηττηθεί σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (Λίβανος, Ιορδανία, Κίνα), η Ιορδανία θα τερματίσει πάνω από τον Λίβανο, θα προκριθεί, ενώ ο Λίβανος θα παλέψει για την 4η καλύτερη θέση. Με μία νίκη και δύο ήττες του Λιβάνου, υπερισχύει επίσης. Εναλλακτικά, μπορεί να περάσει ως καλύτερη 4η ομάδα της Ασίας. Μαθηματικά, μπορεί να βγει ακόμα και 5η, αλλά μόνο στο σενάριο που η Κίνα τερματίσει μπροστά της, που και πάλι θα εξεταστεί για το αν θα είναι 4η καλύτερη ομάδα.

* Η Κίνα δεν «πιάνεται» στην τελική κατάταξη, αλλά τα αποτελέσματά της λαμβάνονται υπόψιν.

Group F

Έχει προκριθεί: Αυστραλία
Αποκλείστηκε: Κατάρ

Μπορούν να προκριθούν:

  • Ιράν: Μόνο σε ένα σενάριο. Να τερματίσει 4ο, να χάσει από την Αυστραλία και από την Ιαπωνία με τουλάχιστον 8 πόντους, οι Φιλιππίνες να νικήσουν Κατάρ και Καζακστάν, και το Κατάρ να νικήσει την Ιαπωνία. Ακόμα και τότε, το Ιράν έχει ελπίδες για καλύτερη 4η ομάδα των προκριματικών Ασίας.
  • Ιαπωνία: Μπορεί να τερματίσει από 2η μέχρι 4η. Μπορεί να πάρει την πρόκριση με 2 νίκες, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τα αποτελέσματα του άλλου ομίλου. Μπορεί να προκριθεί και ως καλύτερη 4η των ομίλων. Μπορεί να βγει 4η με 1) τριπλή ισοβαθμία με τις Φιλιππίνες και το Καζακστάν για 3η, 4η και 5η θέση ή 2) αν κατακτήσει κατευθείαν την 4η θέση.
  • Φιλιππίνες: Μπορεί να τερματίσει μεταξύ 3ης και 5ης θέσης. Μία νίκη μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση, αφού ισοβαθμούν με Ιαπωνία, αλλά ακόμα κι αν νικήσουν και τα δύο ματς, πολλά εξαρτώνται κι από τα άλλα αποτελέσματα. Εναλλακτικά, μπορεί να βγει καλύτερη 4η, αν αποφύγει ήττα από το Καζακστάν με +48 πόντους ή δύο ήττες, κάτι που θα την έφερνε 5η. Μπορεί να καταλήξει 5η ακόμα και αν το Καζακστάν κάνει 2 νίκες και η Ιαπωνία τουλάχιστον μία.
  • Καζακστάν: Μπορεί να προκριθεί αν νικήσει την Αυστραλία με οποιαδήποτε διαφορά και τις Φιλιππίνες με τουλάχιστον 48 πόντους, η Ιαπωνία κάνει δύο ήττες και οι Φιλιππίνες νικήσουν το Κατάρ. Μπορεί να τερματίσει και ως καλύτερη 4η αν: 1) ισχύσουν όλα τα παραπάνω και το Καζακστάν νικήσει τις Φιλιππίνες με 17-47 πόντους διαφορά ή 2) κάνει δύο νίκες και η Ιαπωνία μία ή 3) κάνουν δύο ήττες οι Φιλιππίνες.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

22/02
Λίβανος-Νέα Ζηλανδία
Συρία-Κορέα
Ιορδανία-Κίνα

25/02
Ιορδανία-Νέα Ζηλανδία
Λίβανος-Κορέα
Συρία-Κίνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Group I

Έχουν προκριθεί: Ισπανία, Τουρκία
Αποκλείστηκε: Σλοβενία

Μπορούν να προκριθούν:

  • Μαυροβούνιο: Αν κάνει δύο νίκες, αλλά και μία αρκεί, ανάλογα και τα άλλα αποτελέσματα και αν επικρατήσουν σε ισοβαθμία των Λετονίας, Ουκρανίας και Τουρκίας.
  • Λετονία: Αν κάνει δύο νίκες, αλλά και με νίκη επί του Μαυροβουνίου και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων, για να επικρατήσουν του Μαυροβουνίου σε ισοβαθμία. Ανάλογα τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Λετονία μπορεί να ισοβαθμήσει με Μαυροβούνιο και Τουρκία (2η-4η θέση) και να προκριθεί αν νικήσει το Μαυροβούνιο με +9 πόντους.
  • Ουκρανία: Αν νικήσει και τα δύο ματς και επικρατήσει στην ισοβαθμία με το Μαυροβούνιο, με την Λετονία να κάνει δύο ήττες και την Τουρκία τουλάχιστον μία νίκη.

Group J

Έχει προκριθεί: Λιθουανία
Αποκλείστηκε: Ολλανδία

Μπορούν να προκριθούν:

  • Ιταλία: Αν κάνει μια νίκη τουλάχιστον, αλλά και με δύο ήττες ακόμα μπορεί περάσει, αν επικρατήσει της Ουγγαρίας σε ισοβαθμία ή αν η Ουγγαρία ηττηθεί από την Κροατία. Μπορεί ακόμα να προκριθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Ουγγαρία και Πολωνία με διαφορά 19 πόντων.
  • Πολωνία: Αν κάνει δύο νίκες, αλλά μπορεί να περάσει ακόμα και μία νίκη ή και με δύο ήττες, ανάλογα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αν κάνει ήττα, υπάρχει μικρή πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας με Ιταλία και Ουγγαρία (αν η Ιταλία κάνει δύο ήττες και η Ουγγαρία δύο νίκες, νικήσει την Ιταλία με ακριβώς 9 πόντους και συνολικούς πόντους 117). Αν κάνει δύο ήττες, μπορεί Ουγγαρία ή Κροατία να περάσουν μπροστά, αν κάνουν δύο νίκες, αλλά και πάλι εξαρτάται το σενάριο ισοβαθμίας με Κροατία.
  • Ουγγαρία: Πρέπει να κάνει δύο νίκες για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο, αλλά και πάλι εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα. Αν η Ιταλία και η Πολωνία κάνουν τουλάχιστον μία νίκη η καθεμιά, η Ουγγαρία θα αποκλειστεί. Αν η Ιταλία νικήσει την Λιθουανία αντί για την Κροατία, τότε η Ουγγαρία μπορεί να προκριθεί.
  • Κροατία: Αν κάνει δύο νίκες, αλλά η Πολωνία να ηττηθεί από την Ολλανδία και είτε η Κροατία να νικήσει την Πολωνία ή η Ουγγαρία την Ιταλία.

Group K

Έχουν προκριθεί: Γαλλία, Τσεχία
Αποκλείστηκαν: Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Μπορούν να προκριθούν:

  • Ρωσία: Με πολλούς τρόπους. Μπορούν να περάσουν με νίκη επί της Φινλανδίας, αλλά και με νίκη επί της Βουλγαρίας και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων: 1) να επικρατήσουν σε ισοβαθμία της Φινλανδίας και η Φινλανδία να ηττηθεί από τη Γαλλία, 2) η Φινλανδία να νικήσει τη Γαλλία και η Τσεχία να κάνει δύο ήττες. Μπορεί να προκριθεί ακόμα και με δύο ήττες, αρκεί να υπερισχύσουν στην ισοβαθμία με την Φινλανδία και η Φινλανδία να ηττηθεί από τη Γαλλία και η Βουλγαρία να ηττηθεί από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
  • Φινλανδία: Αν κάνει δύο νίκες και υπερισχύσει της Ρωσίας σε ισοβαθμία, αλλά και νίκη επί της Ρωσίας μπορεί μόνο να αρκεί, ανάλογα και τα άλλα αποτελέσματα. Αν η Βουλγαρία νικήσει και στα δύο ματς, η Φινλανδία θα προκριθεί με οποιαδήποτε νίκη επί της Ρωσίας.

Group L

Έχουν προκριθεί: Ελλάδα, Γερμανία
Αποκλείστηκε: Εσθονία

Μπορούν να προκριθούν:

  • Σερβία: Με τουλάχιστον μία νίκη, αλλά μπορεί να περάσει ακόμα και με δύο ήττες, αν η Γεωργία και το Ισραήλ κάνουν τουλάχιστον από μία ήττα η καθεμιά. Η Σερβία δεν πρέπει να ηττηθεί από το Ισραήλ με περισσότερους από 21 πόντους, αν θέλουν να αποφύγουν τον αποκλεισμό σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με Γεωργία και Ισραήλ (6-6).
  • Γεωργία: Μόνο αν κάνει δύο νίκες και η Σερβία δύο ήττες.
  • Ισραήλ: Μόνο αν κάνει δύο νίκες και αν η Σερβία και η Γεωργία κάνουν δύο ήττες αμφότερες. Αν η Σερβία ηττηθεί δύο φορές και η Γεωργία νικήσει ένα ματς, τότε το Ισραήλ θα πρέπει να νικήσει τη Σερβία με +22 πόντους.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

21/02
Φινλανδία-Γαλλία
Βουλγαρία-Ρωσία
Τσεχία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ισραήλ-Γερμανία
Εσθονία-Σερβία
Ελλάδα-Γεωργία

22/02
Λετονία-Ισπανία
Ουκρανία-Μαυροβούνιο
Τουρκία-Σλοβενία
Ολλανδία-Λιθουανία
Κροατία-Πολωνία
Ιταλία-Ουγγαρία

24/02
Γαλλία-Τσεχία
Ρωσία-Φινλανδία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Βουλγαρία
Γερμανία-Ελλάδα
Σερβία-Ισραήλ
Γεωργία-Εσθονία

25/02
Ισπανία-Τουρκία
Μαυροβούνιο-Λετονία
Σλοβενία-Ουκρανία
Λιθουανία-Ιταλία
Πολωνία-Ολλανδία
Ουγγαρία-Κροατία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα