Κύριε πρόεδρε, η σιωπή είναι «χρυσός»!

Κύριε πρόεδρε, η σιωπή είναι «χρυσός»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Κύριε πρόεδρε, η σιωπή είναι «χρυσός»!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας αναρωτιέται πόσο περισσότερο πρέπει να το... τερματίσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δημοσίως, για να αντιληφθούν όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ, πόσο ανυπολόγιστη ζημιά κάνει συνολικά στην Εθνική, όταν αναφέρεται γύρω από το θέμα του “Greek Freak”.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω, όσο λίγοι, πως ακριβώς αποφασίστηκε η χορήγηση ελληνικού διαβατηρίου στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την άνοιξη του του 2013, αλλά και πως και γιατί «περιφρουρήθηκε» η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, επί τρία διαδοχικά καλοκαίρια, νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στο φίλαθλο κόσμο, να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα...

Το όποιο «πρόβλημα» έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον 23χρονο superstar των Μπακς και την ΕΟΚ και το οποίο δυστυχώς επηρεάζει και την Εθνική ομάδα, οφείλεται αποκλειστικά σε διαδοχικά λανθασμένους – σε επίπεδο ερασιτεχνισμού – επικοινωνιακούς χειρισμούς της ομοσπονδίας, από την ημέρα που ο “Greek Freak” ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει στο περυσινό Eurobasket μέχρι και σήμερα...

Σίγουρα, το λάθος του Γιάννη έγκειται στο ότι ανακοίνωσε μέσω social media (και μάλιστα από την Κίνα) την αποχώρησή του από την προετοιμασία της Εθνικής, λόγω τραυματισμού, αλλά αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν! Έκτοτε, όμως, η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας κάνει ό,τι μπορεί για να σπρώχνει τον πληρέστερο Έλληνα μπασκετμπολίστα ολοένα και μακρύτερα από την «επίσημη αγαπημένη».

Κι αν η περίφημη ανακοίνωση για την υποτιθέμενη «συνωμοσία» των Μπακς με το ΝΒΑ, για να κρατήσουν μακριά τον Γιάννη από την Εθνική ομάδα, έχει μείνει στην ιστορία, φαίνεται ότι η έλλειψη στελεχών, η ανικανότητα των πολλών ανθρώπων παρά τω προέδρω και εσχάτως, η αδυναμία του 80χρονου πλέον ισχυρού άνδρα της ΕΟΚ να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα του σύγχρονου μπάσκετ, διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και υψώνει ολοένα και μεγαλύτερο τείχος ανάμεσα στον παίκτη και την ομοσπονδία! Με ενδεχόμενο θύμα, φυσικά, το ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική ομάδα, που για την ώρα στερείται τον καλύτερο της παίκτη...

Όχι επειδή δεν τον αφήνουν οι Μπακς, αλλά επειδή ο ίδιος νιώθει βαθύτατα προσβεβλημένος για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την διαθεσιμότητά του στην Εθνική και τα οποία, δυσφημούν τον ίδιο και την χώρα του στην κοινωνία του ΝΒΑ, αλλά και στην ελληνική κοινή γνώμη.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η ΕΟΚ δεν έχει ποτέ ανακαλέσει όλα εκείνα τα περίεργα περί οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου των «ελαφιών» με την παρότρυνση του ΝΒΑ, δεν έχει αποκαλύψει τις πτυχές της περιβόητης «συνωμοσίας» και ούτε έχει επιδιώξει μία ουσιαστική συνάντηση με τον ίδιο, για να λυθεί η παρεξήγηση, καλό θα ήταν να μην εκτίθεται περισσότερο και να μην εκθέτει και τα στελέχη της.

Αντί να σιωπά και να στρέφει τα φώτα πάνω στους πρωταγωνιστές της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δια του προέδρου της, επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, που δυστυχώς προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Ενώ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αρχικά δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το αν θα είναι ο Γιάννης στην Κίνα, στη συνέχεια βγάζει στη σέντρα τον Αντετοκούνμπο αποκαλώντας τον, ούτε λίγο ούτε πολύ, έρμαιο στα χέρια των ατζέντηδων – λες και ο ίδιος δεν έχει προσωπικότητα και δεν ξέρει αν θέλει ή αν μπορεί να παίξει στην Εθνική. Ακολούθως, «καταπιάνεται» με το συνάφι μας (λες και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν άποψη για το τι συμβαίνει και πως διοικείται η ΕΟΚ) και φτάνει στο σημείο να ξεστομίσει ότι 23χρονος οφείλει αποκλειστικά στην Ελλάδα, την μπασκετική του εκτόξευση.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013, η πρεσβεία της Νιγηρίας ήταν έτοιμη να εκμεταλλευτεί αρχικά την άρνηση κι εν συνεχεία την γραφειοκρατική κωλυσιεργία της χώρας μας και να εκδώσει το διαβατήριο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος όμως επέμενε ότι ήθελε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, πολύ απλά επειδή εδώ γεννήθηκε. Επί αρκετούς μήνες, οι πιέσεις προς το υπουργείο εσωτερικών κατέληγαν σε τοίχο και μόνο όταν το gazzetta.gr αποκάλυψε ότι ο ταλαντούχος πιτσιρικάς ετοιμαζόταν – λόγω της πίεσης του χρόνου – να πάει στο plan b, ο αρμόδιος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε το “ok” για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, επειδή ο προπονητής που συνεργάστηκε (Φώτης Κατσικάρης), λειτούργησε και σαν team manager του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τον προστάτευσε και ανέλαβε εκείνος όλες τις επαφές με τους Μπακς και τον ατζέντη του, γνωρίζοντας ότι θα μπλέξει αν αφήσει την ομοσπονδία να εμπλακεί. Τα ξέρει πολύ καλά όλα αυτά ο νυν ομοσπονδιακός, Θανάσης Σκουρτόπουλος (ήταν συνεργάτης του νυν assistant-coach των Γιούτα Τζαζ), χωρίς αυτό να αποτελεί καμία μομφή για τα πεπραγμένα του 53χρονου τεχνικού, που κι αυτός, έπεσε θύμα των ατυχών ή καλύτερα των ανύπαρκτων χειρισμών της ΕΟΚ.

Για να το κλείσουμε, όμως, έχετε ακούσει καθόλου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει τοποθετηθεί ποτέ επί του θέματος, τόσο καιρό; Εκτός του ότι έχει υποσχεθεί ότι θα είναι στην διάθεση της «επίσημης αγαπημένης» για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Γιατί πιστεύετε ότι τηρεί σιγή ιχθύος; Γιατί η σιωπή είναι «χρυσός» και γιατί αν μιλήσει και πει όλα όσα ενδεχομένως να αισθάνεται, οι παράγοντες που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ, θα τρέχουν να κρυφτούν.

Δεν σας φαίνεται περίεργο που ο άσος των Μπακς, δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να στείλει δημόσια συγχαρητήρια – μέσω των social media – για την επιτυχία των συμπαικτών του; Ή μήπως πιστεύετε ότι δεν του "κάηκε καρφάκι" ή δεν πανηγύρισε τον θρίαμβο της Τιφλίδας. Ίσα-ίσα που συνέβη το αντίθετο, απλά ο Γιάννης έχει σταματήσει να τοποθετείται δημόσια, γιατί η υπόθεση έχει πάρει άσχημες διαστάσεις, γεγονός που οφείλεται στην ξεπερασμένη τακτική της ΕΟΚ, που σε ένα βαθμό έχει «δηλητηριάσει» και μέρος της κοινής γνώμης.

Τι άλλο πρέπει να βγει από το στόμα του αγαπητού κατά τα άλλα προέδρου, για να καταλάβουν όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ, ότι όσο σημαντική κι αν ήταν η προσφορά του στο άθλημα, τόσο ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που κάνει κάθε φορά που "ακουμπάει" το θέμα Αντετοκούνμπο. Τόσο δύσκολο να καταλάβει ότι όσο περισσότερο το προχωράει, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα;

Yγ.: Οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου για τον Αντετοκούνμπο είναι τόσο ατυχείς, που σε έναν βαθμό, θυμίζουν την ιστορική γκέλα του προέδρου (λίγους μήνες πριν) σχετικά με το αν ο Γκασόλ είναι παίκτης ή όχι! Τότε δηλαδή, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει, γιατί τον είχε πάρει στο ψιλό όλη Ευρώπη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!