Πρώτη νίκη επί της Σερβίας - σε επίσημο - μετά από 7 χρόνια!

Αντώνης Καλκαβούρας
Πρώτη νίκη επί της Σερβίας - σε επίσημο - μετά από 7 χρόνια!

bet365

Χρειάστηκαν να περάσουν 7 χρόνια παρά τρεις μέρες από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 και να έχει και πάλι τον Γιάννη Μπουρούση σε μεγάλη βραδιά, για να νικήσει η Εθνική ομάδα τον κακό της δαίμονα.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν o Μάρκο Ρόις σκοράρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από τις 12 Ιουνίου του 1987, όταν η Ελλάδα νίκησε για τελευταία φορά την ενωμένη Γιουγκοσλαβία σε αγώνα «ζωής ή θανάτου», πέρασαν 31 ολόκληρα χρόνια. Έκτοτε οι νίκες μας επί των Σέρβων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και σε καμία περίπτωση δεν είχαν την σημασία της αποψινής επικράτησης (70-63), που ουσιαστικά έστειλε την «επίσημη αγαπημένη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Αν υπολογίσουμε μόνο τα επίσημα παιχνίδια, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 87-77 την Σερβία στο Κάουνας (Μπουρούσης 27π.), πήρε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας και άφησε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ακολούθησε μία φιλική νίκη στο διεθνές τουρνουά του Πο (Αύγουστος του 2014), στο ντεμπούτο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική ανδρών και η οδυνηρή ήττα (72-90) στο νοκ-άουτ ματς της Μαδρίτης για την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (06/092014).

Κοινώς, η 7η σερί νίκη των Ελλήνων διεθνών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ήταν μόλις η δεύτερη σε πραγματικά κρίσιμο ματς, από την εποχή του Ευρωμπάσκετ του '87, όταν και υποτάξαμε τους «πλάβι» δύο φορές μέσα σε μόλις 10 μέρες. Είχε προηγηθεί και το δραματικό 68-67 στην Γρανάδα, που στέρησε από τους Σέρβους την πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket του 2007 κι έστειλε την Ελλάδα στην Μαδρίτη.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα