Σάκοτα: «Είμαι Σέρβος, αλλά χρωστάω την καριέρα μου στην Ελλάδα»

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Είμαι Σέρβος, αλλά χρωστάω την καριέρα μου στην Ελλάδα»

bet365

Ξεχωριστή σημασία θα έχει για τον Ντούσαν Σάκοτα η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Σερβία (13/09, 21:00).

Στις 13 του μήνα ο αρχηγός της ΑΕΚ θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα, αφού η χώρα που κατάγεται θα αναμετρηθεί με την χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του τόσο για την Σερβία, όσο και για την Ελλάδα και γι' αυτό το λόγο... απέφυγε να επιλέξει ποια θα υποστηρίξει στο πρώτο ματς της β' φάσης των προκριματικών για το Mundobasket 2019.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Είμαι από την Σερβία, είμαι Σέρβος, αλλά ό,τι έχω καταφέρει στην καριέρα μου, το χρωστάω στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην σέρβικη «Zurnal» ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος βρέθηκε στην Εθνική Ομάδα για πρώτη φορά τον προηγούμενο Νοέμβριο: «Με κάλεσαν στα πρώτα δύο "παράθυρα", για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω πως αυτός ήταν ένας τρόπος να δώσω πίσω ό,τι μου έχει προσφέρει το ελληνικό μπάσκετ».

Όσο για την επικείμενη αναμέτρηση, σχολίασε: «Θα είναι σκληρό ματς για τη Σερβία, γιατί η Ελλάδα περιμένει με πλήρες ρόστερ. Η Ελλάδα έχει ήδη 6-0 και θέλει μόνο μία νίκη για να προκριθεί. Κάθε ματς είναι σημαντικό για την Σερβία, η οποία έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Οι Έλληνες λατρεύουν τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, σίγουρα θα έρθουν να τον δουν. Όπως, επίσης, και τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και τους Έλληνες. Ειδικά, επειδή η Ελλάδα είναι πλήρης, λείπει μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο».

«Θέλω η Σερβία και η Ελλάδα να προκριθούν στο Παγκόσμιο», υποστήριξε στην συνέχεια και πρόσθεσε: «Θα πω μόνο ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Εύχομαι καλή τύχη και στις δύο ομάδες. Θέλω και οι δύο να πάνε ψηλά, κάτι το οποίο πιστεύω πως θα γίνει».

Όσο για την παρουσία του στο επόμενο «παράθυρο», με την Σερβία να περιμένει την Ελλάδα στο Βελιγράδι (03/12), ο Σάκοτα τόνισε: «Ειλικρινά, δεν θέλω να έρθει αυτό το παιχνίδι. Είμαστε, όμως, επαγγελματίες. Όπως είπα, είμαι ένας παίκτης που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχω χτίσει την καριέρα μου εδώ».

Τέλος, ο χάλκινος, με την Εθνική U19 το 2003, παίκτης στάθηκε και στην διαμάχη FIBA - Euroleague: «Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις τους καλύτερους παίκτες στις εθνικές. Η FIBA και η Euroleague πρέπει να πάρουν μια απόφαση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα