Σλούκας: «Δεν σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Σλούκας: «Δεν σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα»

bet365

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής κόντρα σε Σερβία και Γεωργία, ενώ όσον αφορά το μέλλον του κατέστησε σαφές ότι δεν σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεταξύ άλλων στάθηκε στο «μεγάλο κεφάλαιο» της καριέρας του που είναι η Εθνική ομάδα ενώ σε ερώτηση για το αν επέστρεφε στην Ελλάδα, είπε: «100% όχι!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Στην Eθνική ξανά για πρώτη φορά από το Eurobasket του 2017 στην Πόλη. Πως είναι να ξαναφοράς το εθνόσημο;
«Η Eθνική ομάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Φέτος, δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω όπως θα ήθελα. Είναι κάτι στενόχωρο όλο αυτό με τα “ παράθυρα” κι ελπίζω να... αλλάξει κάτι. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και βοηθάω την εθνική στην προσπάθεια να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου».

-Τα παιδιά που μπήκαν στη θέση σας και έκαναν το 6/6 στον 1ο Προκριματικό γύρο σας έβγαλαν... ασπροπρόσωπους;
«Έκαναν μία αξιόλογη προσπάθεια, έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, πήραν τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν και έχουμε μπροστά μας δυο παιχνίδια προκλήσεις, αρχής γενομένης με τη Σερβία, ελπίζοντας να καταφέρουμε την πρόκριση».

-Η πρώτη αντίπαλός σας, Σερβία, είναι μία πολύ μεγάλη δύναμη. Αν και με απουσίες, θα αγωνιστεί με δυο ΝΒΑers. Αποτελεί το πρώτο δύσκολο ουσιαστικά παιχνίδι για την Ελλάδα;
«Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια. Η Σερβία, όπως είπες είναι μία παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετ. Θεωρώ πως δεν θα επηρεαστούν από τις ελλείψεις γιατί έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και εμπειρία. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και ελπίζω να φανούμε αντάξιοι από την πλευρά μας».

-Ήδη εξέφρασες δυσαρέσκεια για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με την ασυμφωνία μεταξύ FIBA και Euroleague για τα “ παράθυρα”. Ήθελα να μου πεις πιο εμπεριστατωμένα την άποψή σου σχετικά...
«Θεωρώ ότι το μπάσκετ αυτή τη στιγμή υποφέρει. Παίκτες πολλοί θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική ομάδα, αλλά είναι αδύνατον. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει κάτι, όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

-Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν στη Euroleague πως κρίνεις τις δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;
«Οι ελληνικές ομάδες στη Euroleague παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό εν συγκρίσει με πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πάει σε κάτι πιο καινούριο, με καινούρια φιλοσοφία που θα εμφυσήσει ο νέος προπονητής, ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καινούριους και ταλαντούχους παίκτες, σε συνδυασμό με πολύ καλούς ξένους παίκτες. Θα είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον “ match up” στην Ελλάδα και φυσικά ομάδες με ενδιαφέρον, όπως ως συνήθως στην Ευρώπη».

-Κόουτς Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: Αισθάνεσαι ότι σου δίνει όλο και περισσότερα κάθε σεζόν;
«Είναι για μένα ο καλύτερος! Αυτό το λέω και βάσει τίτλων και βάσει προσωπικής εμπειρίας, αφού τον ζω κάθε μέρα. Κερδίζω κάθε μέρα, είτε στο γήπεδο και στις προπονήσεις, είτε εκτός γηπέδου από αυτόν και θεωρώ τον εαυτό μου πραγματικά πολύ τυχερό που συνεργάζομαι μαζί του και είμαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Φενερμπαχτσέ».

-Πήρε ο Κώστας Σλούκας αυτό που ήθελε όταν άφησε τον Ολυμπιακό για τη Φενερμπαχτσέ; Ηταν η σωστή επιλογή Κώστα;
«Φυσικά και ήταν η σωστή επιλογή και είμαι χαρούμενος που παίζω εκεί. Εχω παίξει τρεις τελικούς Euroleague και έχω πάρει έναν τελικό. Το κλίμα είναι φανταστικό, είναι η “ οικογένειά μου”, τους αγαπώ όλους εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Κωνσταντινούπολη και σε μία τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα, όπως είναι η Φενερμπαχτσέ».

-Η επιστροφή σου σε μία ελληνική ομάδα είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό σου για το απώτερο μέλλον;
«100% όχι! Δηλαδή, θέλω να μείνω στη Φενερμπαχτσέ γιατί περνάω καλά, γιατί η ομάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην ελίτ. Εχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου, μαζί με πάρα πολλούς παίκτες εκεί, όπως είναι ο Βέσελι, ο Ντατόμε. Εχουμε δημιουργήσει έναν κορμό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και χαίρομαι που είμαι συμπαίκτης τους, που έχουμε προπονητές τον Ομπράντοβιτς και τους συνεργάτες του».

-Τέλος, πόσο υψηλό είναι το κίνητρο για σένα να αγωνιστείς με την εθνική στην Κίνα, στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2019;
«Κάθε αγώνας με την εθνική για εμένα είναι σημαντικός. Η εθνική για εμένα, θεωρώ, είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα μου κάθε φορά που φοράω το εθνόσημο νιώθω υπερηφάνεια. Είμαι χαρούμενος στην εθνική, γιατί όπως έχω πει στην ομάδα βρίσκομαι από τα 10 μου».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα