«Αιχμές» τούρκικης ομοσπονδίας για διεθνή παίκτη: «Να νοιάζεται για τη χώρα που γεννήθηκε»

«Αιχμές» τούρκικης ομοσπονδίας για διεθνή παίκτη: «Να νοιάζεται για τη χώρα που γεννήθηκε»

«Αιχμές» τούρκικης ομοσπονδίας για διεθνή παίκτη: «Να νοιάζεται για τη χώρα που γεννήθηκε»

Ενοχλημένη η τούρκικη ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης από την... εξαφάνιση του Όμερ Γιουρτσεβέν στην κλήση που τού έγινε για το «παράθυρο» Σεπτεμβρίου.

Το όνομα του 20χρονου σέντερ βρισκόταν μεταξύ αυτών για τα παιχνίδια με Μαυροβούνιο (14/09) και Σλοβενία (17/09), για την β' φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου 2019.

Όμως, ο παίκτης δεν απάντησε ποτέ στην κλήση και ο γενικός γραμματέας της τούρκικης ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, ήταν κατηγορηματικός σε δηλώσεις του.

«Καλέσαμε τον Όμερ Φαρούκ Γιουρτσεβέν, αλλά δεν απάντησε. Λυπούμαστε, γιατί εμείς υπηρετήσαμε την εθνική για χρόνια ως παίκτες. Πρέπει να θυμάται αυτό: Πρέπει να νοιάζεται για την χώρα, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλσε. Πρέπει να πάρει ως παραδείγματα τους Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ (θα έρθουν από το ΝΒΑ) και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου.

Τού είπαμε να έρθει στην opening day. Αν υπήρχε πρόβλημα με το Πανεπιστήμιό του, θα επέστρεφε αμέσως. Δεν πιέζουμε κανέναν να παίξει για την εθνική, αν οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες. Τού στείλαμε το εισιτήριό του. Τον καλέσαμε και δεν ήρθε. Τώρα θα αναλάβει η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας το θέμα. Ενδέχεται να τιμωρηθεί.

Αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρει είναι αυτό: Οι παίκτες μεγαλώνουν με τις εθνικές τους. Ο Χέντο, ο Τζινόμπιλι, τα αδέρφια Γκασόλ... Όλοι έπαιξαν στην εθνική τους με περηφάνια, ενώ ήταν αστέρες στο ΝΒΑ. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να παίζεις για την εθνική σου και ζήτημα περηφάνιας. Δεν είναι αργά για εκείνον να έρθει. Αν ήμουν εκείνος, θα έπαιρνα αύριο κιόλας το αεροπλάνο», ήταν τα λόγια του Ονάν.

Ο Γιουρτσεβέν είναι στο Κολέγιο Georgetown, αλλά δεν μπορεί να πάρειμέρος στις αθλητικές δραστηριότητες της ομάδας του τη σεζόν 2018-19 (redshirt).

Best of internet