Σκόλα: «Επιβιώνουν οι εθνικές χωρίς παίκτες ΝΒΑ, αλλά όχι χωρίς της Euroleague» (vid)

Gazzetta team
Σκόλα: «Επιβιώνουν οι εθνικές χωρίς παίκτες ΝΒΑ, αλλά όχι χωρίς της Euroleague» (vid)

bet365

Υπέρμαχος των «παραθύρων» ο Λουίς Σκόλα, που τόνισε πως χωρίς τους παίκτες της Euroleague, δεν φαίνεται το πραγματικό επίπεδο των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων.

Ο Αργεντινός παίκτης, που συνεχίζει ακόμα και στα 38 του να ενισχύει την εθνική του ομάδα, έκανε κάποιες δηλώσεις κι έδωσε τροφή για σκέψη.

Αναλυτικά:

«Μού αρέσει πολύ η διαδικασία των "παραθύρων", μού αρέσει αυτό το σύστημα με τις ομάδες να παίζουν εντός κι εκτός έδρας. Μου αρέσει που υπάρχει ματς της εθνικής καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω πως όλα όσα φέρνουν τα "παράθυρα" είναι πολυ θετικά για το μπάσκετ.

Το μοναδικό αληθινό πρόβλημα είναι οι παίκτες της Euroleague. Νομίζω ότι μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς τους παίκτες του ΝΒΑ, έστω κι αν δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες του ΝΒΑ να έρθουν και να αφιερώσουν 6-7 εβδομάδες κάθε χρόνο στην εθνική. Με αυτό το σύστημα δημιουργείται ένα πολύ μακρύ τουρνουά και αφαιρείται ένα μεγάλο τουρνουά (Ηπειρωτικό πρωτάθλημα) κάθε τέσσερα χρόνια.

Κι έτσι έχουμε ανά τετραετία δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πέραν αυτών, πρέπει να παίξεις σε κάποιους μεμονωμένους αγώνες, αν το θες. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα για τους παίκτες του ΝΒΑ να παίξουν στις εθνικές ομάδες.

Το άλλο θέμα είναι οι παίκτες της Euroleague. Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά κρίμα, διότι καταστρέφουν τα πάντα, μειώνοντας το επίπεδο. Από τη στιγμή που θα λυθεί κι αυτό το πρόβλημα, τα "παράθυρα" θα είναι ένας εξαιρετικό φορμάτ, το οποίο όχι μόνο προτιμώ, αλλά και αγαπώ. Αν φυσικά είμαστε ικανοί να κάνουμε τους παίκτες να αγωνιστούν».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα