Γιαννόπουλος: «Συνήθισα τα γαλανόλευκα»! (gTV)

Γιαννόπουλος: «Συνήθισα τα γαλανόλευκα»! (gTV)

Γιαννόπουλος: «Συνήθισα τα γαλανόλευκα»! (gTV)

bet365

Ο διεθνής φόργουορντ της ΑΕΚ, Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία της Εθνικής ομάδας, τους απόντες και τη γαλανόλευκη φανέλα.

Το 2009 στη Ρόδο η Εθνική Νέων Ανδρών ολοκλήρωσε την υπέρβαση και πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Eurobasket ενώ οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Παππάς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Ζήσης Σαρικόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (U18, U20) και ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο (U19)! Μάλιστα ο Γιαννόπουλος ήταν εκείνος που παρέλαβε το τρόπαιο από τα χέρια του Γιώργου Βασιλακόπουλου ως αρχηγός εκείνης της ομάδας που αποτέλεσε τον «πυρήνα» της Ανδρών τα επόμενα χρόνια.

0 - 0 το σκορ; Πολλά τα κέρδη*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Φέτος ο διεθνής φόργουοντ, ο οποίος θα αγωνίζεται την επόμενη διετία στην ΑΕΚ, επιστρατεύτηκε από τον Θανάση Σκουρτόπουλο στην Εθνική που διαμορφώθηκε για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr πριν από τις τις προσεχείς αναμετρήσεις με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ (28/6) και την Εσθονία στο Ταλίν (2/7)

Πως έζησες, λοιπόν, την εμπειρία των πρώτων «παραθύρων» μέσα στην χρονιά και τι να περιμένουμε από εδώ και εξής από την Εθνική ομάδα;
«Είναι εντελώς διαφορετική η φάση που είμαστε τώρα σε σχέση με τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε ρυθμό, προετοιμαζόμασταν με τις ομάδες μας και ήμασταν συνηθισμένοι να προπονούμαστε ομαδικά. Πλέον οι περισσότεροι από εμάς, αν εξαιρέσεις τα παιδιά που έπαιζαν μέχρι τώρα, προπονούμασταν ατομικά, επομένως πρέπει να μπούμε ξανά σε αυτή τη φιλοσοφία και να αλλάξουμε λίγο το… μυαλό μας. Είμαστε έμπειροι παίκτες, δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο να το κάνουμε αυτό, απλώς αυτή είναι η μόνη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα "παράθυρα"».

Τελικά αυτή η διαδικασία έκανε καλό στο μπάσκετ;
«Ναι, πιστεύω πως έκανε καλό. Οι φίλαθλοι γνώρισαν κάποιους παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και επίσης κερδίζει και το ελληνικό μπάσκετ γιατί σε βάθος χρόνου αυτή η διαδικασία θα δείξει πως οι ομάδες που έρχονται από πίσω και θέλουν να στηριχτούν σε Έλληνες, έχουν μια "δεξαμενή" που μεγαλώνει όλο και περισσότερο».

Δεν είναι ενδεχομένως λίγο άδικο να μιλάμε για τους απόντες ενώ εσύ και οι συμπαίκτες σου εδώ έχουν αποδείξει ότι σε κάθε προσκλητήριο είναι εδώ;
«Όχι, δεν νομίζω ότι είναι άδικο προς εμάς… Εκείνα τα παιδιά αγωνίζονται καθημερινά στις ομάδες τους κι αποδεικνύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι στην Εθνική όμως λόγω διάφορων συνθηκών, δεν μπορούν να είναι. Επομένως δεν νομίζω ότι είναι άδικο, δεν το βλέπουμε εμείς έτσι. Είμαστε όλοι καλά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Τα γαλανόλευκα τα συνήθισες;
«Ναι, ναι τα συνήθισα! Δεν τα είχα βάλει σε καμία ομάδα, κι έχω αλλάξει πολλές. Γαλανόλευκα δεν είχε καμία…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα