Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Αντωνία Σπανού
Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης το Παγκόσμιο Κύπελλο!
Πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο πετυχημένα, αφού πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τους αγώνες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία.

Η FIBA είχε πάνω από 70 δίκτυα συνεργάτες στέλνοντας τους αγώνες σε 190 περιοχές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τηλεθέαση κατά 80% σε σχέση με το περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε το 2014. Μόνο στην Ισπανία πάνω από 6.2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν όλο το παιχνίδι του Τελικού, κάνοντας το παιχνίδι το πιο πετυχημένο στην ιστορία.

Οι δύο πιο υψηλές τηλεθεάσεις ήταν στο παιχνίδι της Κίνας με την Πολωνία, το οποίο παρακολούθησαν 68 εκατομμύρια τηλεθεατές και το άλλο της Κίνας με την Κορέα, που είδαν 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Σε live views πρώτο ήταν το Κίνα – Βενεζουέλα και το Κίνα Πολωνία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι Κινέζοι άλλαξαν τα δεδομένα στα φετινά νούμερα.

Αυτό φανερώνει πως όλο και περισσότερος κόσμος και οπαδοί από ποτέ, παρακολουθούν τακτικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, το οποίο πλέον έχει αναδειχθεί σε απόλυτα επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής σχολίασε σχετικά: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 είναι η αρχή για μια νέα εποχή και νέα ρεκόρ. Στο παρκέ οι παίκτες έθεσαν νέα στάνταρτ και εκτός γηπέδου είδαμε την μεγαλύτερη τηλεθέαση και την μεγαλύτερη απήχηση στα social media. Αυτά τα ρεκόρ είναι πάνω από απλοί αριθμοί, λένε την ιστορία για το πόσο ο κόσμος αγαπά το μπάσκετ παγκόσμια. Αυτό φανερώνει πως όλο και περισσότερος κόσμος και οπαδοί από ποτέ, παρακολουθούν τακτικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, το οποίο πλέον έχει αναδειχθεί σε απόλυτα επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση».

Ο αντίκτυπος που προκλήθηκε στα social media ήταν τεράστιος, με τα hastags #FIBAWC και #WorldGotGame να φτάνουν την απήχησή τους στα 22 δισεκατομμύρια!

Η FIBA γνώρισε τεράστια πρόοδο στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα social media, με τους λογαριασμούς να φτάνουν στο +200%, ήτοι 10 εκατομμύρια κόσμος παραπάνω!

Πλέον, οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν φτάσει στους 24 εκατομμύρια fans.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή που δημιουργήθηκε για τα κινητά (σε 12 διαφορετικές γλώσσες), μετρήθηκαν 2 εκατομμύρια downloads, με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα να «ακολουθήσει» τους αγαπημένους του παίκτες και τις ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν 146 εκατομμύρια views!

Στο σύνολό του, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας δέχθηκε κοντά στους 800.000 οπαδούς στα ματς της διοργάνωσης, με το παιχνίδι που προσέλκυσε περισσότερο κόσμο να είναι εκείνο των ΗΠΑ απέναντι στην Ιαπωνία, όπως επίσης συνέβη και με τον αγώνα της ομάδας του Πόποβιτς με αντίπαλο την Τουρκία.

Αναφορικά με τους εκπροσώπους του Τύπου, μετρήθηκαν 2.422 διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους από 81 διαφορετικές χώρες.