Τζόρτζεβιτς: «Να επηρεάσουμε όλοι μας τους αρμόδιους, για καλύτερες συνθήκες» (vid)

Τζόρτζεβιτς: «Να επηρεάσουμε όλοι μας τους αρμόδιους, για καλύτερες συνθήκες» (vid)

Gazzetta team
Τζόρτζεβιτς: «Να επηρεάσουμε όλοι μας τους αρμόδιους, για καλύτερες συνθήκες» (vid)
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε έναν απολογισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσον αφορά τη Σερβία, αλλά και την ίδια την διοργάνωση, σηματοδοτώντας το τέλος του από τον πάγκο της εθνικής του ομάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ: Αντώνης Καλκαβούρας, Βασίλης Τσίγκας

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είπε στην τοποθέτησή του: «Θέλω να συγχαρώ τον Μπόγκνταν (ήταν δίπλα του) για το καλό τουρνουά που έκανε. Ήταν ιδιαίτερο και σίγουρα ήταν ο ηγέτης της ομάδας σε πολλά παιχνίδια.

Δεν παίξαμε όλοι μας όσο αθλητικά έπρεπε, δεν... ρίξαμε ξύλο. Ίσως να έφταιγε και ο λίγος χρόνος που περάσαμε μαζί ή οι όροι που έχει ο κάθε παίκτης στο συμβόλαιό του. Κάναμε καλό δεύτερο μέρος με την Τσεχία, μας δυσκόλεψε, αλλά αντιδράσαμε και προσαρμοστήκαμε. Ήταν καλό σημάδι της σκληρής δουλειάς που έχουμε ρίξει, για να φτάσουμε μακριά. Συγχαρητήρια και στην Τσεχία, έφτασε επίσης μακριά, έχουν καλό προπονητή και πρέπει να είναι περήφανοι. Προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι, ξέραμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα, αλλά υπήρξαν κι άλλες παράμετροι στο τουρνουά».

Και συνέχισε, λέγοντας για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης: «Θέλω να ξεκαθαρίζω κάτι. Η διοργάνωση στην Κίνα είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, όλα ήταν πολύ καλά οργανωμένα, το φαγητό ωραίο, αλλά το σύστημα είναι πολύ απαιτητικό για τους παίκτες, και θα έπρεπε να το σκεφτούμε. Γιατί αν έχεις ένα ματς προημιτελικών και η μία ομάδα θέλει μια ώρα δρόμο με το λεωφορείο για να φτάσει στην πόλη της, ενώ η άλλη πρέπει να ξυπνήσει ξημερώματα για να ταξιδέψει μετά από ματς για να δώσει την επομένη το άλλο παιχνίδι, δεν είναι οι ίδιες συνθήκες και για τις δύο.

Στους προημιτελικούς υπήρξαν θέματα ενέργειας με τις ομάδες που ηττήθηκαν, γιατί είχαν μόλις μια ημέρα προετοιμασίας μπροστά τους. Τι θα συνέβαινε το 2017, αν στον τελικό του Eurobasket είχαμε μια λιγότερη ημέρα ξεκούρασης από τον αντίπαλό μας, τη Σλοβενία; Μετά από 15 ημέρες παιχνιδιών, έντασης κι ενέργειας; Χρειάζεσαι την ξεκούραση για να βελτιωθείς και να παίξεις καλύτερα. Όλοι στις ομοσπονδίες μας, μαζί με την FIBA, πρέπει να τα σκεφτούμε όλα αυτά και να επηρεάσουμε με κάποιο τρόπο τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις και να έχουμε όλοι τις ίδιες συνθήκες, για να παίξουμε».

Για το πως κατάφερε να διατηρήσει την συγκέντρωσή του, μετά τον αποκλεισμό, νικώντας τις ΗΠΑ και παίζοντας ένα «ασήμαντο» ματς με την Τσεχία, σχολίασε: «Αυτό που σκέφτεστε εσείς είναι το πρόβλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ματς για εμένα και τις καριέρες των παικτών μου. Και το επόμενο παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο σημαντικό και το ίδιο θα συμβεί και με το επόμενο. Πρέπει να λες στον εαυτό σου ό,τι αξίζει, ότι είσαι ανταγωνιστής και παίζεις στο 100%, δίνει την καρδιά σου. Έτσι το βλέπω αυτό και αυτό μαθαίνω στους παίκτες μου. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου κι έτσι καταφέρνω να ξυπνάω τον... δράκο, μετά από μια σκληρή ήττα. Μετά την Αργεντινή, δεν το κατάφερα αυτό μετά την Ισπανία. Ήταν κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Έτσι είναι το τουρνουά. Πρέπει να ξυπνάς και να σκέφτεσαι το επόμενο ματς, όχι τι έκανες πριν. Είμαστε σκληροί, έχουμε έναν δυνατό χαρακτήρα, το δημιουργήσαμε αυτό, αλλά μας πήρε από κάτω. Χάσαμε δύο ματς από τους φιναλίστ, που άξιζαν να είναι στον τελικό και τους δίνω συγχαρητήρια γι' αυτό».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως αποχωρεί από τον πάγκο της Σερβίας.