Γκασόλ: «Δεν ήταν εύκολο να είμαι στην εθνική, αλλά έχουμε ευθύνη για την επόμενη γενιά»! (vid)

Γκασόλ: «Δεν ήταν εύκολο να είμαι στην εθνική, αλλά έχουμε ευθύνη για την επόμενη γενιά»! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Γκασόλ: «Δεν ήταν εύκολο να είμαι στην εθνική, αλλά έχουμε ευθύνη για την επόμενη γενιά»! (vid)
Ο Μαρκ Γκασόλ έβγαλε έναν πανέμορφο λόγο για όλα όσα αντιπροσωπεύει η εθνική του ομάδα, όχι μόνο για την χώρα του, αλλά για τον ίδιο και την ευθύνη που έχει να δώσει... μαθήματα στους νέους παίκτες.

Ο Ισπανός παίκτης των Ράπτορς είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον τρόπο που πάλεψε η ομάδα μας. Επιστρέψαμε στο ματς, μείναμε ενωμένοι στα δύσκολα, είμαστε προφανώς χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Είχαμε χαρακτήρα και καλή νοοτροπία, βάλαμε δύσκολα σουτ και νικήσαμε. Ήταν ένα υπέροχο ματς, με έναν δύσκολο κι έξυπνο αντίπαλο, που είχε πολλές επιλογές και αθλητικότητα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου».

Έπειτα, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος του «Associated Press» τον ρώτησε: «Σού είχα πει μετά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ότι έχεις μπροστά σου μια σπουδαία ευκαιρία για κάτι καλό με την εθνική και αυτή η στιγμή έφτασε. Νιώθεις ότι το 2019 είναι η χρονιά σου;» και τότε ο Γκασόλ έβγαλε έναν όμορφο λόγο:

«Δεν βλέπω τίποτα μπροστά μου! Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για τον επόμενο αντίπαλο, ξεκουραζόμαστε, προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό για το επόμενο παιχνίδι και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να νικάμε, που δεν βλέπουμε το "μετά". Φυσικά και είναι ωραία, είμαι πολύ τυχερός, ήξερα πως το να αφοσιωθώ στην εθνική ομάδα φέτος το καλοκαίρι δεν θα ήταν εύκολο, από φυσικής κατάστασης, γιατί ήταν μια μεγάλη σεζόν, αλλά πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα (στο ΝΒΑ).

Αλλά όλα αξίζουν! Κι όχι μόνο επειδή είμαστε στον τελικό, αλλά επειδή είναι ευθύνη να μεταδώσουμε αυτή τη δέσμευση και την πίστη μας στην ομάδα και τις αξίες μας και να τα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά. Και αυτό δεν είναι ταλέντο, αλλά δέσμευση! Όταν είσαι στην εθνική για 8-10 εβδομάδες, δεν είναι πολύ πρακτικό, γιατί δεν δουλεύεις ατομικά, ούτε ξεκουράζεσαι, ούτε φροντίζεις πολύ το σώμα σου. Αφιερώνεις πολύ χρόνο, αλλά αξίζει απόλυτα. Νιώθουμε πολύ τυχεροί, από την ηλικία των 11-12 δεχθήκαμε την κλήση μας στην εθνική και ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι. Μού αρέσει που είμαι εδώ».

Για το τι θα σημαίνει ένα χρυσό για εκείνον, μετά από έναν τελικό: «Ας τα πούμε την Κυριακή γι' αυτό. Δεν θέλω να σπαταλήσω ούτε ένα δευτερόλεπτο σκεπτόμενος τι σημαίνει για εμάς. Ας παίξουμε και ας δώσουμε προσοχή στη λεπτομέρεια! Και η Αργεντινή και η Γαλλία είναι πολύ σκληρές ομάδες κι έμπειρες, έχουν καρδιά και ταλέντο. Θέλω να δω πως θα παίξουν και μετά τον τελικό η ζωή θα συνεχιστεί όπως και να έχει».