Τζόρτζεβιτς: «Κοιταζόμασταν με τον Πόποβιτς και λέγαμε πως έπρεπε να παίζουμε για μετάλλιο» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Τζόρτζεβιτς: «Κοιταζόμασταν με τον Πόποβιτς και λέγαμε πως έπρεπε να παίζουμε για μετάλλιο» (vid)
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για την... απορία κι απογοήτευση που ένιωσε μαζί με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, παίζοντας για τις θέσεις 5-8.

Ο προπονητής της Σερβίας είπε αρχικά: «Βγάλαμε μια καλή αντίδραση, μια αντίδραση περηφάνιας. Το σύστημα του Παγκοσμίου δεν μας βοήθησε πολύ, όσον αφορά την ξεκούραση, αλλά λέγαμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι παίκτες μου έδειξαν τη θέληση να παίξουν, είχαν την επιθυμία, μετά την σκληρή ήττα. Είμαστε καλή ομάδα και είχαν κίνητρο. Έδειξαν ότι είναι μαζί, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Παίξαμε μαζί, σουτάραμε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Και οι ΗΠΑ ήταν αποσυντονισμένες μετά την σκληρή τους ήττα, αλλά είναι περήφανη ομάδα, όπως εμείς, αντέδρασαν καλά στην δεύτερη περίοδο. Η αυτοπεποίθησή μας ήταν καλή, δεν είχαμε μόνο το σουτ, αλλά και το inside game, το οποίο δεν είχαν. Είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας, η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη. Είναι μια καλή νίκη, δείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και πρέπει να σεβαστούμε την διοργάνωση ως το τέλος και αυτό θα κάνουμε».

Για την ατάκα του για τους Αμερικανούς: «Ήμουν καλεσμένος στην δημόσια τηλεόραση και αν βγάλετε εκτός την ειρωνεία, που είναι "όπλο" μου ως προπονητής, τότε δεν μένουν πολλά. Δεν ήμουν ασεβής, αντιθέτως... Ήταν κάτι που είπα για να ενθαρρύνω τους παίκτες μου, να έχουν αυτοπεποίθηση, να νιώθουν σίγουροι, δουλεύω πολύ το "μυαλό" τους και ήταν ένα μήνυμα πως είμαστε έτοιμοι. Ίσως να μην ήμασταν τελικά. Δεν πιστεύω ότι προσέβαλα κανέναν, γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Ίσως να το αποδείξαμε λίγο αυτό που είπα. Ο Πόποβιτς το σχολίασε ωραία, αλλά δεν μπορώ να πω τη λέξη από "F" που μού είπε πριν. Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και λέγαμε πως θα έπρεπε να παίζαμε για κάτι άλλο (μετάλλιο) και παίζουμε εδώ. Η απογοήτευση υπήρχε, αλλά έπρεπε να ανασυνταχτούμε. Πολλάάσχημα συνέβησαν σε αυτό το ταξίδι. Τραυματισμοί, απώλειες (εννοώντας την μητέρα του Μίτσιτς), δεν είναι εύκολο. Πρέπει να τους πιέζεις, αλλά και να τους στηρίζεις και να τους δείχνεις εμπιστοσύνη».

Για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του, υποστήριξε: «Ωριμάζει με απίστευτη ταχύτητα! Ο χρόνος που πέρασε στο ΝΒΑ προφανώς τον κάνει καλύτερο. Αγαπάει το μπάσκετ, προπονείται συνέχεια. Δεν σκέφτεται τα υλικά αγαθά που μπορεί να έχει από το μπάσκετ, το αγαπάει αληθινά. Έπαιξε καλά στη διοργάνωση. Συνήθως οι ομάδες που έχουν τον καλό σκόρερ είναι ομάδες που κατακτούν μετάλλιο. Πρέπει να έχεις πολλά "όπλα". Μόνο συγχαρητήρια έχω να του πω. Είναι ηγέτης, είναι παράδειγμα, έχει περηφάνια και ποιότητα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.