Λουίς Σκόλα: The last legend για MVP!

Λουίς Σκόλα: The last legend για MVP!

Κάτια Πετροπούλου
Λουίς Σκόλα: The last legend για MVP!
Αν όχι ο τελευταίος, τότε σίγουρα από τους τελευταίους «θρύλους» του αργεντίνικου και παγκοσμίου μπάσκετ, που αξίζει να ολοκληρώσει ιδανικά την καριέρα του με μια πολύτιμη διάκριση!

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που ψήφισα, επέλεξα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για λόγους προφανείς: Παίζει για την χώρα μου, είναι πρωταγωνιστής, έχει προσόντα και είναι όχι άδικα MVP του ΝΒΑ.

Μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας, ο οποίος πόνεσε εννοείται, δεν έμεινε μόνο στεναχώρια επειδή χάθηκε η ευκαιρία για ένα μετάλλιο, αλλά και γιατί ο «Greek Freak» δεν θα είχε την ευκαιρία να κάνει τα βραβεία του... δύο.

Κάθισα, λοιπόν, παρέα με ένα ποτήρι Jack Daniel's για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, έπιασα ξανά το laptop μου και εξέτασα τις υπόλοιπες επιλογές που είχα, μιας και είμαστε στην τελική ευθεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το μάτι έπεσε αρχικά στον Κέμπα Ουόκερ κι έπειτα στον Λουίς Σκόλα. Κι όταν μιλάς για τον Λουίς Σκόλα, τότε τα λόγια είναι περιττά.

Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να πατηθεί το «κλικ» στο πρόσωπο του Αρνετινού φόρογυορντ στο «Select Your MVP» του gazzetta.gr.

Στα 39 του δίνει ακόμα τα πάντα στο παρκέ και λατρεύει την εθνική του, σαν να είναι η... γυναίκα του!

Παίζει με πάθος και μια σπίθα στα μάτια, που κάποιες φορές δεν βλέπεις - ενώ θα ήθελες - από (πολύ) νεότερούς του.

Η λέξη «alma» από το «El Alma Argentina» που λένε οι Αργεντίνοι σημαίνει «ψυχή» και δίπλα της θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το όνομα του Λουίς Σκόλα σε ένα λεξικό.

Δεν είναι μόνο όσα κάνει στο παρκέ, η εξυπνάδα του, οι κινήσεις, οι ενέργειές του. Είναι η αύρα του και η μεταδότικότητά του. Είναι ηγέτης και δεν... καταχράζεται την «εξουσία» του.

Οδήγησε την Αργεντινή, μαζί με τον Φακούντο Καμπάτσο και τους συμπαίκτες του μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όντας πρώτος σκόρερ (17.8π.) και ριμπάουντερ (7.3ρ.) της ομάδας του.

Στο Παγκόσμιο του 2010 στην Τουρκία βγήκε πρώτος σκόρερ με 27.1 πόντους ανά αγώνα. Φέτος δεν τού αρκεί μόνο αυτός ο... τίτλος. Θέλει κάτι περισσότερο, για να τελειώσει ίσως ιδανικά την καριέρα του.

Το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του MVP!

Πολλές φορές, όταν «μιλάει» το συναίσθημα, η λογική και τα σχέδια περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο πρόσωπο του Σκόλα συγκεντρώνονται ιδανικά, αξίες, παραδόσεις, στόχοι, πείσμα, θέληση, αφοσίωση, ποιότητα και πολλά άλλα, που θα θέλουμε να γεμίσουμε 100 γραμμές, για να τα αναφέρουμε.

Γι' αυτό, ας πάρει εκείνος το βραβείο του «Πολυτιμότερου Παίκτη», να πάρω κι εγώ ακόμα ένα ποτήρι Jack Daniel's για να το(ν) απολαύσω!