Φακούντο Καμπάτσο, MVP γιατί είναι ψυχάρα και παικτάρα!

Γιώργος Κούβαρης
Φακούντο Καμπάτσο, MVP γιατί είναι ψυχάρα και παικτάρα!
Ο Γιώργος Κούβαρης επιλέγει για MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος έχει πάρει από το χέρι την Αργεντινή και την οδηγεί σε ένα μετάλλιο ύστερα από 17 χρόνια!

Φακούντο Καμπάτσο κύριοι και κυρίες. Και φυσικά δεν περίμενα την αναμέτρηση της Αργεντινής με την Σερβία για να επιλέξω τον φοβερό και τρομερό πλέι μέικερ στο «Select your MVP» του Gazzetta.gr by Jack Daniel's. Στην υγειά του πανούργου πλέι μέικερ με ένα Jack Daniel’s σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Μια επιλογή που στέκεται πάντα αναλλοίωτη στο χρόνο.

Με ύψος που δεν ξεπερνάει το 1.80 αλλά με ψυχή, πάθος, εξυπνάδα, διορατικότητα, τεχνική και... μπασκετικό I.Q. όσο και το μπόι του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς! Ναι, ο Λουίς Σκόλα είναι το σημείο αναφοράς των Αργεντινών και εκείνος που συγκεντρώνει (λόγω παλαιότητας και προσωπικότητας) τα περισσότερα φώτα πάνω του, αλλά ο Καμπάτσο είναι παίκτης... άλλης πάστας! Όπως «άλλης πάστας» είναι και το Jack Daniel's. Καθίστε να πιω μια γουλιά ακόμα...

Λοιπόν, που είχαμε μείνει; Α. ναι. Για να ακριβολογούμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν δεν υπήρχε εκείνος στο ρόστερ της Αργεντινής, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να μην ξεχώριζε τόσο πολύ (με όλον τον σεβασμό, Λουίς) και ο Σκόλα. Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος είναι ηγετική φυσιογνωμία μέσα στο παρκέ και ξέρει πώς και πότε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους συμπαίκτες του. Δεν ξέρω αν θα πάρει κάποιο μετάλλιο και ούτε με απασχολεί να σας πω την αλήθεια. Όμως ΑΥΤΑ που κάνει στο παρκέ, είναι κάτι παραπάνω από... χάρμα ιδέσθαι!

Στα έξι ματς που έχει δώσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μέχρι στιγμής σημειώνει κατά μέσο όρο 13,8 πόντους, μοιράζει 8 ασίστ σε κάθε ματς, μαζεύει 4,2 ριμπάουντ, κλέβει 1,8 φορές τη μπάλα! Με λίγα λόγια, είναι... παντού! Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο Καμπάτσο σουτάρει και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Όπερ και σημαίνει με 56,5% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Αν μη τι άλλο έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας που δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες για την τετράδα πριν από το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρόλα αυτά, έχει πάρει την Αργεντινή από το χέρι και προσπαθεί να την οδηγήσει στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου για πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια και την συμμετοχή της στον τελικό της Ιντιανάπολις το 2002.