Μπογκντάνοβιτς: «Η Ισπανία είναι φαβορί χρόνια, τώρα είναι η σειρά μας»!

Κάτια Πετροπούλου
Μπογκντάνοβιτς: «Η Ισπανία είναι φαβορί χρόνια, τώρα είναι η σειρά μας»!
Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μίλησε σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του και κράτησε χαμηλά τον πήχη για τη Σερβία, τονίζοντας, όμως, πως θα ήθελε να βάλει μια... 30άρα στην Ισπανία!

Η Σερβία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και σε κάθε ματς φροντίζει να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, αν όχι για το χρυσό, τουλάχιστον σίγουρα για ένα μετάλλιο.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι αήττητη (4-0) στη μεγάλη διοργάνωση και την Κυριακή (08/09, 15:30, ΕΡΤSports) θα αναμετρηθεί με την Ισπανία, για την πρωτιά στον 10ο όμιλο.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έδωσε συνέντευξη στην «Mozzart Sport» και μεταξύ άλλων, είπε για το παιχνίδι με την «φούρια ρόχα»: «Όλα πάνε όπως επιθυμούσαμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες και ξέρουμε πως είναι η Ισπανία. Είναι το φαβορί εδώ και χρόνια κι έτσι μπαίνουν σε όλα τα ματς. Αυτή τη φορά είμαστε εμείς και δεν πρέπει να το αποφύγουμε. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε όπως χρόνια τώρα, έχουμε εξελιχθεί όλοι. Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο στόχος μας».

Όσο για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει ο κόσμος από τις εμφανίσεις της ομάδας του, φρόντισε να ξεκαθαρίσει: «Στην τηλεόραση μπορεί να φαίνεται ότι κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά υπάρχουν φορές που... χανόμαστε!».

Σχετικά με το νέο σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχολίασε: «Το σύστημα του Παγκοσμίου δεν σε αφήνει να ησυχάσεις ή να κάνεις ένα λάθος. Βέβαια, μπορεί να συμβεί. Δείτε τι έγινε με τη Βραζιλία. Νίκησε την Ελλάδα και μετά έχασε με 22 πόντους από την Τσεχία, επειδή χαλάρωσε. Είναι όλα θέμα εμπειρίας».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος και ο Τύπος θέλει τη Σερβία με το χρυσό μετάλλιο, ο μέχρι στιγμής 4ος σκόρερ του τουρνουά και 1ος της ομάδας του (19.3π.) κράτησε τον πήχη χαμηλά, λέγοντας: «Δεν σκεφτόμαστε τι θα συμβεί αν δεν βγούμε πρώτοι, αλλά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Οπότε, ο στόχος μου τώρα είναι να νικήσουμε την Ισπανία και να βάλω 30 πόντους!».

Ο παίκτης των Κινγκς απολαμβάνει και την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αφού υποστήριξε: «Μού δίνει ελευθερία και το εκτιμώ πολύ αυτό σε εκίνον Σου δίνει τρελή αυτοπεποίθηση, ενέργεια και κίνητρο. Πολύ απλά, με αφήνει να παίζω, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο για μένα. Μού επιτρέπει να απολαύσω το μπάσκετ. Δεν το κάνει ο καθένας αυτό κι είμαι πολύ ευγνώμων. Ελπίζω να τού δίνω πίσω την ίδια σιγουριά».

Όσο για το σουτ του, ανέφερε πως το δουλεύει στην προπόνηση αρκετά, μέχρι να είναι ικανοποιημένος, αλλά δεν πτοείται αν αστοχήσει την ώρα του αγώνα, καθώς: «Για μένα το καλύτερο σουτ είναι πάντα το επόμενο!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.