China Vlog Episode #2: Σενζέν! (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
China Vlog Episode #2: Σενζέν! (gTV)
Ο Βασίλης Τσίγκας έκανε μια πρώτη βόλτα στην Σενζέν και σας μεταφέρει εικόνες από την… ζούγκλα της Κίνας!

Σενζέν, λοιπόν! Χθες προσγειωθήκαμε, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε και να τη νιώσουμε καλύτερα! Κι αν υπάρχει κάτι που νιώθεις για τα καλά εδώ στο νοτιοανατολικό άκρο της Κίνας, αυτό είναι η ζέστη! Ή μάλλον, ο συνδυασμός της ζέστης με την αφόρητη υγρασία!

Η Σενζέν είναι ό,τι κοντινότερο έχω δει ποτέ μου σε ζούγκλα! Κι αυτό το εννοώ κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά! Να με συμπαθάνε οι κοντά στα 13 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης με τους 82 ουρανοξύστες άνω των 200 μέτρων, δεν υποννοώ τίποτα ούτε για τον τρόπο ζωής τους, ούτε για την οργάνωσή τους! Εννοώ την βλάστηση της Σενζέν! Καθαρά και ξάστερα!

Όπου γυρίσει το μάτι σου, βλέπεις φοίνικες, πανύψηλα δέντρα και πυκνή βλάστηση που όμοιά τους έχω δει μόνο σε ταινίες με… τροπικό περιβάλλον! Κι αυτό το τροπικό περιβάλλον μεταφράζεται προφανώς και στο κλίμα, με την ατμόσφαιρα να κοχλάζει, ειδικά το μεσημέρι!

Όλα αυτά τα είδαμε μαζί με τον Αντώνη Καλκαβούρα, στην διαδρομή από το ξενοδοχείο μας μέχρι το τοπικό Intercontinental, όπου περιμέναμε την άφιξη της Εθνικής ομάδας από τη Νανζίνγκ! Μαζί μας και καμία δεκαριά υπάλληλοι του ξενοδοχείου και άνθρωποι της FIBA, που είχαν στηθεί κανά μισάωρο στην είσοδο του εντυπωσιακότατου κτιρίου και ανέμεναν καρτερικά τον Θανάση Σκουρτόπουλου και τους παίκτες του!