Αντετοκούνμπο: Όταν ονειρεύτηκε ότι μια μέρα θα πετύχει τις ΗΠΑ και θα νικήσει! (vid)

Αντετοκούνμπο: Όταν ονειρεύτηκε ότι μια μέρα θα πετύχει τις ΗΠΑ και θα νικήσει! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Αντετοκούνμπο: Όταν ονειρεύτηκε ότι μια μέρα θα πετύχει τις ΗΠΑ και θα νικήσει! (vid)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αποκαλύψει δημόσια το μεγάλο του όνειρο, όταν έμενε στα Σεπόλια κι έβλεπε το 2006 τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να νικάει τους Αμερικανούς!

Ο «Greek Freak» και τα αδέρφια του μεγάλωσαν σεμνά και ταπεινά, βάζοντας στόχους στη ζωή τους και σιγά σιγά από την λίστα τους έβαζαν κι ένα τικ σε κάθε έναν από αυτούς.

Κάποια από τα όνειρα που έκαναν, κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα, αλλά πάντα υπάρχει... χώρος για νέα και πιο μεγάλα. Είτε μπορείς να τα φτάσεις, είτε όχι.

Για παράδειγμα, ο ηγέτης της Εθνικής και των Μπακς είχε βάλει στόχο να γίνει μια μέρα ο MVP της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη: του ΝΒΑ. «Ουτοπικό», μπορεί να έλεγαν κάποιοι. Εκείνος, όμως, το έβαλε πείσμα, δούλεψε πολύ και το πέτυχε, αφού φέτος κατέληξε με το πολυπόθητο βραβείο στα χέρια του.

Η νέα πρόκληση που έχει μπροστά του είναι ένα μετάλλιο με την «επίσημη αγαπημένη». Το χρώμα δεν έχει σημασία, αν και ποτέ δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από την κορυφή και θέλει πάντα περισσότερα.

Πριν φτάσει, όμως, εκεί θα βρει στο δρόμο του την εθνική των ΗΠΑ. Μια ομάδα πολύ γνώριμη σε εκείνον, αφού συναναστρέφεται όλο το χρόνο με τους παίκτες και τους προπονητές της, εντός κι εκτός παρκέ.

Η σημασία αυτής της αναμέτρησης για τους Έλληνες φιλάθλους είναι μεγάλη, αλλά για τους παίκτες θα αντιμετωπιστεί όπως μια οποιαδήποτε άλλη, για να μείνουν προσηλωμένοι στον προορισμό που θέλουν να φτάσουν.

Πριν από 13 χρόνια, η Ελλάδα ήταν η ομάδα που νίκησε τις ΗΠΑ στον απίστευτο ημιτελικό της Σαϊτάμα και μοίρασε εκατομμύρια χαμόγελα σε μια ολόκληρη χώρα.

Έκτοτε, η Αμερική κυριάρχησε, μέχρι που η Αυστραλία της έβαλε... στοπ σε επίσημο φιλικό φέτος το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, σε επίσημη διοργάνωση, η Team USA ακόμα δεν έχει υποστεί ήττα κι όπως έδειξε και το παιχνίδι με την Τουρκία, δεν είναι... άτρωτη!

Κι είναι πραγματικά... αστείο το πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά και τι σενάρια παίζει. Η «γαλανόλευκη» έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της να γράψει ξανά ιστορία, αυτή τη φορά με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Άλλωστε, είναι κάτι που κι ο ίδιος, πριν από δύο χρόνια, εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να πετύχει. Δεν ήξερε το πως, το που και το πότε, αλλά ήξερε καλά μέσα του ότι θέλει να το κάνει και πως μια μέρα αυτή η στιγμή θα ερχόταν!

Ήταν στις 25 Ιουνίου 2017, στη Συνέντευξη Τύπου για το «Antetokounbros Event» του ΟΑΚΑ, όταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπενθύμισε στον Γιάννη και τον Θανάση ποια ομάδα ήταν η τελευταία που νίκησε τις ΗΠΑ.

Τότε, ο «Πολυτιμότερος Παίκτης» του ΝΒΑ είχε αποκαλύψει με μάτια που λάμπουν: «Θυμάμαι το όνειρό μου... Ήμασταν στα Σεπόλια κι είχαμε πωρωθεί με τον Σχορτσιανίτη. Θυμάμαι, έλεγα από μικρός, πως, ανεξάρτητα αν παίξω μπάσκετ ή όχι, ήθελα να πετύχω την Αμερική και να νικήσουμε! Το έλεγα πάντα, και το λέω και στους συμπαίκτες μου τώρα. Εγώ θα κερδίσω την Αμερική! Θα σας πετύχω κάπου, θα παίξουμε και θα ξαναγράψω αυτή την ιστορία! (γέλια) Τους έλεγα πως τελευταία φορά που έχασε η Αμερική από ομάδα, ήταν η Ελλάδα».

Δείτε τη δήλωσή του στο 14:00

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.