China Vlog Episode #1: Το πήγαινε! (vid)

Βασίλης Τσίγκας
China Vlog Episode #1: Το πήγαινε! (vid)
O Βασίλης Τσίγκας πέταξε πάνω από τον δρόμο του μεταξιού και σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε στην Κίνα.

Το ταξίδι ήταν μακρύ, χρονοβόρο, αλλά άνετο. Αθήνα-Πεκίνο και από εκεί για Σενζέν. Σχεδόν δέκα ώρες το πρώτο, κάτι λιγότερο από τρεις το δεύτερο. Με την Air China να μας μεταφέρει στον εναέριο δρόμο του μεταξιού και την Shenzhen Airlines να μας συντροφεύει προς τον τελικό μας προορισμό.

Παρότι θεωρητικά πάρα πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι, όλα κύλησαν υπέροχα. Ακόμα και το διαβόητο για την ταλαιπωρία του αεροδρόμιο του Πεκίνου πετύχαμε σχεδόν άδειο. Ας είναι καλά βέβαια η ώρα άφιξής μας (περίπου στις 5 το πρωί), με πολλούς υπαλλήλους να χασμουριούνται κι άλλους να κοιμούνται όρθιοι! Και δεν υπερβάλλω, μια κυρία της ασφάλειας του αεροδρομίου κοιμόταν κανονικά στη θέση της!

Τις πρώτες εντυπώσεις από την Σενζέν θα τις διαβάσετε σε επόμενο κείμενο, συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες εικόνες. Ένα πράγμα, μόνο, θέλω να τονίσω: τι υγρασία είναι αυτή, Θεέ μου! Η πρώτη επαφή με τον τοπικό καιρό έγινε το δευτερόλεπτο που άνοιξαν οι πόρτες του αεροδρομίου. Βλέπετε, μέχρι τότε προστατευόμασταν από το περιβάλλον των αεροδρομίων και των αεροπλάνων. Ο Αντώνης Καλκαβούρας με είχε προειδοποιήσει, αλλά όσες προειδοποιήσεις κι αν δεχτείς, η πρώτη επαφή είναι συγκλονιστική! Κυριολεκτικά, σου κόβεται η ανάσα!

Μείνετε συντονισμένοι για τα vlogs των ερχόμενων ημερών.