Πέτροβιτς: «Ένας 40χρονος τις... έβρεξε στον Αντετοκούνμπο»! (vid)

Gazzetta team
Πέτροβιτς: «Ένας 40χρονος τις... έβρεξε στον Αντετοκούνμπο»! (vid)
Ο Άτσο Πέτροβιτς εξήγησε πως η νίκη επί της Ελλάδας ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για τη Βραζιλία, εξηγώντας πως το ζητούμενο για τη Βραζιλία είναι η επιστροφή στη διεθνή μπασκετική σκηνή και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κροάτης προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι ένα ιστορικό ματς για τη Βραζιλία. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είναι στη διεθνή σκηνή όπως έπαιξε τώρα. Δεν είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά σήμερα είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία και ήμασταν έτοιμοι. Στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο ροτέισον τα πράγματα δεν πήγαν καλά και φτάσαμε στο -17. Μειώσαμε στους δέκα, κάναμε κάποιες προσαρμογές στο ημίχρονο και πήγαμε με 5-6 παίκτες το πολύ, καθώς θεωρούσα πως είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχίσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο και μόνο με δύο μεγάλα λάθη στο τέλος η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ντίντι έκανε ένα λάθος με το φάουλ στον Σλούκα, αλλά όλη η ομάδα τον στηρίζει.

Είναι νεαρός και μαθαίνει ακόμη, τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Όμως όλος ο κόσμος είδε ότι η Βραζιλία κέρδισε δίκαια. Ήξερα πώς θα σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο. Είχαμε σταματήσει τον Αντετοκούνμπο και το 2016 με τον ίδιο τρόπο στο Προολυμπιακό Τουρνουά, γι’ αυτό έλεγα και χθες πως πιο πολύ με απασχολεί πώς θα σταματήσουμε τον Σλούκα και τον Πρίντεζη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί είναι επαγγελματίες και παίζουν με καρδιά. Η δουλειά μας όμως αρχίζει τώρα και είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς με το Μαυροβούνιο, ώστε να κερδίσουμε και να πάμε στη Σενζέν με έξι βαθμούς. Είναι μεγάλη υπόθεση για τη Βραζιλία, γιατί επιστρέφουμε στην παγκόσμια σκηνή και ελπίζω να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στο φινάλε των δηλώσεων του μάλιστα ο Κροάτης τεχνικός ήταν... δηκτικός λέγοντας: «Γι' αυτό είναι όμορφο αυτό το σπορ. Οι αντίπαλοι είχαν τον MVP του ΝΒΑ, που είναι 23 ετών. Ποιος τον σταμάτησε απόψε; Ένας 40χρονος παίκτης, που τους τις... έβρεξε. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.