Το... παρελθόν στο Ελλάδα - Μαυροβούνιο (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Το... παρελθόν στο Ελλάδα - Μαυροβούνιο (pics & vids)
Η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο (01/09, 15:00, ΕΡΤSports), για το πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και η παράδοση έχει δείξει μόνο νίκες για τους διεθνείς μας.

Η «επίσημη αγαπημένη» θα αναμετρηθεί με την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς στην πρεμιέρα της μεγάλης διοργάνωσης που γίνεται στην Κίνα (01/09, 15:00, ΕΡΤSports) και το παρελθόν είναι καλός... οιωνός.

Για την ακρίβεια, η «γαλανόλευκη» έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές το Μαυροβούνιο, δύο σε επίσημα ματς και δύο σε φιλικά.

Στην πρώτη φάση του Eurobasket 2011 στη Λιθουανία, η ομάδα του Ηλία Ζούρου τότε νίκησε με 71-55, με τον Κώστα Κουφό να έχει 19 πόντους. Από την άλλη είχε ξεχωρίσει ο Νίκολα Πέκοβιτς (15π., 7ρ.), ενώ ο Νίκολα Βούτσεβιτς, που είναι πλέον το «μεγάλο» όνομα της εθνικής του, είχε 4 πόντους.

Βέβαια, είχε προηγηθεί κι η αναμέτρηση του 2009, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, με την Εθνική να κερδίζει με 85-67, έχοντας στη σύνθεσή της τους Κουμπούρα, Σκορδίλη, Καλαϊτζίδη, Καραδολάμη, Κυρίτση, Λόλα, Μιλόσεβιτς, Μαυροειδής, Τουτζιαράκη και Παπανικολάου.

Σε φιλικό του 2017 στο Βελιγράδι, η Εθνική ζορίστηκε, αλλά νίκησε (83-81), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά έπειτα τέθηκε εκτός ομάδας, λόγω του προβλήματος στο γόνατό του.

Τελευταία συνάντηση ήταν το 2018, πάλι σε φιλικό, στο Παρίσι, με την Ελλάδα να επικρατεί με 87-76.