Δομινικανή Δημοκρατία-Ιορδανία 80-76: Νίκησαν και τον φοβερό Ντουβερίογλου!

Γιώργος Κούβαρης
Δομινικανή Δημοκρατία-Ιορδανία 80-76: Νίκησαν και τον φοβερό Ντουβερίογλου!
Η Δομινικανή Δημοκρατία είδε και έπαθε μέχρι να νικήσει την Ιορδανία με 80-76 και να κάνει το πρώτο βήμα για τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Μυθική εμφάνιση ο Ντουβερίογλου, άστοχο τρίποντο ο Αλ Ντασουκί για την ισοφάριση στα 10''.

Μπορεί οι Δομινικανοί να είδαν τον... χάρο με τα μάτια τους ωστόσο κατάφεραν να αντέξουν στους... κραδασμούς και να φτάσουν στη νίκη κόντρα στην Ιορδανία με 80-76. Με τον Αχμέτ Ντουβερίογλου να κάνει πράγματα και θαύματα (34 πόντοι, 14/18 δίποντα, 6/9 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ) η Ιορδανία είχε επιστρέψει από το -16 και είχε φτάσει στο σημείο να προηγηθεί με 74-73 στο 1:37 πριν από το τέλος του αγώνα.

Όμως η Δομινικανή Δημοκρατία βρήκε το καθαρό μυαλό και τις λύσεις να πάρει εκ νέου τα ηνία του ματς και να φτάσει στην τελική επικράτηση. Να σημειωθεί ότι με το σκορ στο 79-76 υπέρ των Δομινικανών, ο Τζόρνταν Αλ Ντασουκί είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση ωστόσο αστόχησε ανενόχλητος έξω από τα 6.75 μέτρα.

Το ματς

Τα τρίποντα των Δομινικανών ήταν εκείνα που είχαν κάνει την διαφορά στο πρώτο μισό του αγώνα (8/16), σε αντίθεση με την Ιορδανία που ήταν τελείως άστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα (0/6) με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γείρει ολοκληρωτικά στη μία πλευρά. Ο Βίκτορ Λιζ με 3/3 ήταν εκείνος που οδηγούσε την... περιφερειακή κούρσα, την ώρα που οι Ρόναλντ Ρόμπερτς (11π.) και Ρόναλντ Ραμόν (10π., 2/3τρ.) τον συμπλήρωναν ιδανικά.

Στον αντίποδα η Ιορδανία τα περίμενε όλα από τον Ντουβερίογλου, αλλά ένας παίτκης δεν μπορούσε να φέρει και την... άνοιξη για την ομάδα του. Η Δομινικανή Δημοκρατία ολοένα και αύξανε τον δείκτη του σκορ φτάνοντας την διαφορά και στους 13 πόντους (47-34) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (47-36). Μάλιστα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εκτοξεύθηκε στο +16 (56-40) αλλά στη συνέχεια η Ιορδανία μπόρεσε να ισορροπήσει την κατάσταση χάρη στον Αχμέτ Ντουβερίογλου, ο οποίος ήταν πραγματικός κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια!

Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 71-72 στο 38' και να μπει και πάλι στο ματς. Ο Τάκερ (αν και αρκετά άστοχος έξω από τα 6.75 μέτρα) αποτελούσε την δεύτερη αξιόπιστη λύση για τους Ιορδανούς με το ματς να είχε μετατραπεί σε πραγματικό ντέρμπι! Έκτοτε το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, με τη Δομινικανή Δημοκρατία να είχε στο τέλος το καθαρό μυαλό για να φτάσει στην τελική επικράτηση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν αρκετά εύστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα (11/26 τρίποντα, ποσοστό 42%), υπέπεσε σε λίγα λάθη (12) ενώ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να αποτρέψει τη δράση του φοβερού Ντουβερίογλου.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Για τη Δομινικανή Δημοκρατία ο Βίκτορ Λιζ ήταν η πιο αξιόπιστη λύση με 15 πόντους και 3/6 τρίποντα, ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα (αν και ηττημένος) ήταν ο Ντουβερίογλου.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Βάργκας (12π.) και Ρόμπερτς (11π.) βοήθησαν αρκετά την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Με εξαίρεση τους Ντουβερίογλου και Τάκερ, δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποιος άλλος Ιορδανός.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο ενάμιση λεπτό όπου η Δομινικανή Δημοκρατία δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το άστοχο τρίποντο του Τζόρνταν Αλ Ντασουκί στα 10'' πριν από το τέλος με το οποίο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει η Ιορδανία το ματς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Δομινικανή Δημοκρατία το χαμηλό ποσοστό στα δίποντα με 19/43 σουτ ενώ αντίστοιχα η Ιορδανία το «φτωχό» 23% στα τρίποντα (3/13).

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 47-36, 61-53, 80-76