Ρούμπιο: «Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου»

Ρούμπιο: «Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου»
Ο Ισπανός γκαρντ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση ενώ κάλυψε όσους διεθνείς δεν βρίσκονται στην Κίνα.

Η Ισπανία επικράτησε της Τυνησίας με καλό μπάσκετ από το 15΄του παιχνιδιού κι ύστερα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρίκι Ρούμπιο μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τους απόντες... «Είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τί γίνεται σε κάθε περίπτωση. Ο καθένας έχει και έναν διαφορετικό λόγο. Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε. Θες να παί-ξεις, να βοηθήσεις τη χώρα σου, αλλά ταυτόχρονα θες να προσέξεις και τον εαυτό σου. Καμιά φορά, επιλέγεις ανάμεσα σε εσένα και την οικογένειά σου. Η ζωή είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Επιπλέον, δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στους παίκτες που λείπουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς που είναι εδώ σε αυτό το τουρνουά. Για όσους λείπουν, είμαι σίγουρος ότι έχουν καλό λόγο».

Ο Ρούμπιο μίλησε και για την προσωπική του απόδοση, «είχα ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δούλεψα σωματικά και πνευματικά. Είμαι στο prime μου υποθέτω. Και αυτό με οδηγεί στο να είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Έχουμε εμπειρία. Το να παίζεις με την Εθνική ομάδα, είναι πάντα διαφορετικό. Παίζεις για τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τη χώρα σου. Είναι τεράστιο».