Βασιλόπουλος: «Ανατριχιάζω που είμαι πάλι πίσω»

Gazzetta team
Βασιλόπουλος: «Ανατριχιάζω που είμαι πάλι πίσω»
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε από την Κίνα και την πόλη Νανζίνγκ όπου βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στην ομάδα μετά τον άθλο του 2006 στην Σαϊτάμα.

Στο περιθώριο της προπόνησης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Έλληνας φόργουορντ είπε ότι «μετά το όνειρο της παρουσίας μου εδώ, το επόμενο είναι πιο... πεζό. Είναι να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να νικήσουμε για αρχή το Μαυροβούνιο για να φύγει το άγχος της πρεμιέρας. Από 'κει και πέρα, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Είναι περίεργο, πάντα νιώθεις έτοιμος, αλλά ρεαλιστικά αν δεν περάσει το πρώτο ματς δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, Πάντα πριν από αυτό υπάρχει άγχος, πίεση. Θεωρώ ότι είμαστε στο 80%, όχι ακόμα στο καλύτερο σημείο».

Ο Βασιλόπουλος ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα μετά τον τραυματισμό του: «Σίγουρα είναι σημαντική η προσθήκη του Σλούκα, ο οποίος όμως είναι ακόμα ταλαιπωρημένος, έχασε μέρες προπονήσεων, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι και ήρθε κατευθείαν στο γήπεδο. Είναι και περίεργο σημείο η γάμπα, ειδικά για έναν παίκτη σαν τον Κώστα που έχει μάθει να παίζει πολύ με την έκρηξη, ελπίζω σύντομα να μην τον απασχολεί καθόλου μέσα στο παιχνίδι».

Όσο για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός από τους παρόντες παίκτες που είχε συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006, ενώ έχει επιστρέψει στην Εθνική μετά από 11 χρόνια. «Είναι κάτι απίστευτο, το σκέφτομαι ότι είμαι πάλι εδώ και ανατριχιάζω. Το περίμενα όμως, το ήθελα πάρα πολύ, πάλεψα γι' αυτό. Ήταν ο μόνος στόχος που είχα, το κρυφό όνειρο όλο αυτόν τον καιρό και πραγματικά χαίρομαι που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα».

Τι θα έλεγε με την τεράστια εμπειρία του στους συμπαίκτες του; «Αν έχω κάτι λόγω εμπειρίας να πω στα παιδιά, είναι ότι ο χαρακτήρας μιας ομάδας χτίζεται μέσα από τον τρόπο που δουλεύεις κάθε μέρα. Δεν γίνεται να μπεις σε ένα παιχνίδι και να πατήσει ένα κουμπί για να είσαι όπως πρέπει και να πάρεις αυτό που θέλεις. Από την πρώτη μέρα της δουλειάς, από τότε που μαζευτήκαμε 18 παίκτες, μαθαίνεις να δουλεύεις σωστά, για να φτάσεις κάποια στιγμή στο κατάλληλο σημείο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.