ΗΠΑ - Καναδάς 84-68: Σοβαρεύτηκαν και δεν δυσκολεύτηκαν οι Αμερικανοί

Gazzetta team
ΗΠΑ - Καναδάς 84-68: Σοβαρεύτηκαν και δεν δυσκολεύτηκαν οι Αμερικανοί
Μετά την πρόσφατη ήττα από την Αυστραλία, οι ΗΠΑ βρήκαν το... εξιλαστήριο θύμα στον Καναδά, τον οποίο και νίκησαν εύκολα σε φιλικό ματς στο Σίδνεϊ με 84-68.

Απ' ότι φαίνεται το «χαστούκι» που έριξαν ο Πάτι Μιλς και η παρέα του στους Αμερικανούς ήταν κάτι παραπάνω από... ηχηρό! Οι ΗΠΑ παρουσιάστηκαν πολύ πιο σοβαροί στο φιλικό ματς κόντρα στον Καναδά στο Σίδνεϊ και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 84-68.

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν το σκορ έφτασε στο 20-9 για λογαριασμό των ΗΠΑ. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, έβγαλε κάποιες -λίγες ωστόσο- εντυπωσιακές φάσεις και άρχισε να «ζεσταίνει» τις μηχανές της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλο.

Ο Τζέιλεν Μπράουν ήρθε από τον πάγκο και έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ έχοντας 19 πόντους με 8/11 σουτ εντός παιδιάς, ενώ ο Μάιλς Τέρνερ πρόσθεσε ένα ακόμη double-double με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ. «Διψήφιοι» για τους Αμερικανούς ήταν επίσης οι Ουόκερ (12π.) και Μίτσελ (12π.) την ώρα που ο Κρις Μίντλετον τα... έσπασε με 0/5 δίποντα και 0/3 τρίποντα.

Για την ομάδα του Καναδά πρώτοι σκόρερ ήταν δύο άλλοτε παίκτες του Ολυμπιακού! Ο Κάιλ Ουίλτζερ είχε 21 πόντους, ενώ άλλους 13 πόντους σημείωσε ο Κεμ Μπιρτς.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 46-31, 64-47, 84-68