Δεν εύχεσαι ποτέ στον ψαρά «καλή ψαριά»!

Δεν εύχεσαι ποτέ στον ψαρά «καλή ψαριά»!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Δεν εύχεσαι ποτέ στον ψαρά «καλή ψαριά»!
Ο Μιχάλης Λεάνης εύχεται καλή τύχη στην Εθνική Ομάδα, που αναχώρησε για Κίνα, κι ευελπιστεί οι συγκυρίες να λειτουργήσουν υπέρ της, υπενθυμίζοντας πως η «επίσημη αγαπημένη» δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΑΕΚ - Τράμπζονσπορ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η εθνική μπάσκετ αναχώρησε χθες για την Σαγκάη μέσω Φρανκφούρτης.

Από το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, το τρίτο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου μετά την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αλλά και την μεγαλύτερη εμπορική πόλη στην Άπω Ανατολή, η Εθνική θα διανύσει οδικώς 102 χιλιόμετρα με προορισμό την πόλη Σουτσόου (καιρός να αρχίσουμε να συνηθίζουμε τα ονόματα) όπου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θα συμμετάσχει στο τελευταίο διεθνές τουρνουά Atlas!

Στο αεροπλάνο της αποστολής δεν επιβιβάστηκε ο Κώστας Σλούκας, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει την μάχη με τον χρόνο, ώστε να είναι παρών στο μεγάλο ραντεβού την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη!

Επικαλεστείτε τα επουράνια, τα εγκόσμια οτιδήποτε είναι σε θέση να ανταποκριθεί ώστε ο Σλούκας να ξεπεράσει το πρόβλημα του!

Ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις πάντα οι καλύτερες των ευχών ακολουθούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Και αν θα έπρεπε να μπω στον κόπο να ιεραρχήσω το ευχολόγιο το πρώτο - αλλά και το μοναδικό - που θα επιθυμούσα γι’ αυτήν την ομάδα θα ήταν να έχει από εδώ και πέρα όλη την τύχη που της χρειάζεται!

Τίποτα άλλο. Μόνο τύχη!

Αν η κόρη του Ερμή και της Αφροδίτης - για τον Πίνδαρο κόρη του Δία - σταθεί στο πλευρό τους τότε οι διεθνείς μας δεν έχουν να κάτι να φοβηθούν.

Ισως μόνο τον κακό τους εαυτό! Αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Στην σκιά της προστάτιδας Θεάς Τύχης δεν θα μετρήσουμε τουλάχιστον άλλους τραυματισμούς, άλλες απώλειες.

Η κακοδαιμονία σ’ αυτά τα τουρνουά αποδεικνύεται ο πιο αξεπέραστος αντίπαλος.

Αρκετές μούντζες φάγαμε! Καιρός να ξορκίσουμε το κακό!

Οι ευχές για μετάλλιο αλλά και οι προσδοκίες μπορούν να περιμένουν.

Είναι γνωστό επίσης ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη γρουσουζιά για ένα ψαρά από να το να του ευχηθείς «καλή ψαριά»!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον αθλητισμό. Δεν εύχεσαι ποτέ μετάλλιο!

Μην προκαλείς του οιωνούς όπως συνήθιζε να λέει ο Γιάννης Ιωαννίδης ο πλέον ειδικός άλλωστε σε θέματα δεισιδαιμονίας.

Η Εθνική μας για πρώτη φορά στην ιστορία της ταξιδεύει σε ένα Παγκόσμιο τουρνουά έχοντας στο ρόστερ της ένα παίκτη παγκόσμιας ακτινοβολίας, ένα παίκτη που δεν συμμετέχει απλά στη κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του πλανήτη μετρώντας παρουσίες, αλλά πρωταγωνιστεί έχοντας κερδίσει μάλιστα τον τίτλο του MVP!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει πολλούς να ονειρεύονται μετάλλιο, να θεωρούν δεδομένη την είσοδο μας στην πρώτη τετράδα κι άλλα ονείρατα!

Η εικονική πραγματικότητα έχει την δική της λογική στο μυαλό του κάθε αιθεροβάμονα αλλά η εικονική πραγματικότητα δεν γράφει ιστορία!

Ιστορία γράφουν τα πραγματικά συμβάντα αυτά που εξαργυρώνονται με κόπο και αίμα!

Δικαίωμα εξάλλου στο όνειρο έχουν όλοι.

Η Αμερική ως υπερδύναμη του μπάσκετ, η Αυστραλία που ο πολύς κύριος Πόποβιτς του οποίου το μάτι κόβει, την έχει ήδη χρίσει κάτοχο μεταλλίου, είναι ο Καναδάς που μόνο από αφέλεια ή από άγνοια μπορείς να παραβλέψεις, είναι σίγουρα η Ισπανία με τους παίκτες της να έχουν μετοικίσει εδώ και χρόνια στην άλλη μεριά του πλανήτη , είναι η Γαλλία των ονομάτων είναι οι Σέρβοι που ένα δείγμα μπασκετικής γραφής παρέδωσαν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την Κυριακή το βράδυ!

Μάνι-μάνι μαζευτήκαμε πολλοί! Δεν νομίζετε;

Κι όπως συνηθίζεται άλλωστε σ’ αυτά τα τουρνουά όλο και κάποια ομάδα έκπληξη θα ξεπεταχθεί που δεν την υπολογίζουμε ή δεν την μετράμε σωστά!

Κάτι μου λέει ότι η ομάδα αυτή θα εκπροσωπεί την Λατινική Αμερική.

Ας μην προτρέχουμε λοιπόν!

Τα όνειρα σου μην τα λες γιατί μια νύχτα κρύα μπορεί και οι φροϊδιστές να’ ρθούν στην εξουσία, όπως τραγουδούσε κάποτε ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Ρεζέρβα!

Ο καθένας μας λοιπόν ας κρατήσει τα όνειρα του στο βασίλειο του εσωτερικού του κόσμου και ας μην τα μεταφέρει ως μοχλό πίεσης στην ομάδα.

Είναι αρκετό πιστέψτε με το βάρος ευθυνών που αυτά τα παιδιά κουβαλούν στις πλάτες τους.

Το βάρος να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, το βάρος να επιστρέψει επιτέλους η Εθνική στις υψηλότερες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το αξίζαμε και σε προηγούμενες διοργανώσεις κυρίως ευρωπαϊκά τουρνουά, αλλά πότε οι τραυματισμοί , πότε το γεγονός ότι στην πρώτη νοκ άουτ αναμέτρηση, μετά την φάση των ομίλων, πέφταμε με ομάδες μεγαθήρια, πότε ότι κομβικοί παίκτες μας βρισκόταν σε άσχημη βραδιά στο κρίσιμο παιχνίδι, όλα αυτά μαζί ή και το καθένα χωριστά μας στέρησαν επιτυχίες και διακρίσεις την ίδια ώρα που εθνικές ομάδες, οι οποίες αντικειμενικά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο δεν ήταν καλύτερες, από εμάς απολάμβαναν επιτυχίες και διακρίσεις.

Αλλά ο αθλητισμός δεν είναι τράπεζα να εισπράττεις πάντα έστω και με μικρό επιτόκιο, ότι έχεις καταθέσει!

Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά πάντως οι μικρές και μεγάλες συγκυρίες να λειτουργήσουν υπέρ μας.

Γιατί αυτή η Εθνική δεν είναι μόνο ο σούπεσταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σίγουρα η παρουσία του μας εκτοξεύει σε άλλη πίστα επιπέδου, άλλα χωρίς την σημαντική παρουσία των υπολοίπων ο Γιάννης θα ήταν σημαία χωρίς ιστό.

Το άθλημα είναι ομαδικό, μην το ξεχνάμε.

Και αυτή η Εθνική έχει την δυνατότητα να καταθέσει στο παρκέ την δύναμη του συνόλου γιατί στις τάξεις της μετρά παίκτες προσωπικότητες, παίκτες ηγέτες που φιλοτεχνούν τον θόλο στον ναό της Euroleague, όπως ο Καλάθης, ο Σλούκας , ο Πρίντεζης , ο Μπουρούσης, παίκτες ρολίστες υψηλότατου επιπέδου γεμάτοι από εμπειρίες όπως οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου. Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μάντζαρης και Βασιλόπουλος και νέο αίμα , φρέσκο κύτταρο με ταλέντο και δίψα για διάκριση όπως ο Λαρεντζάκης ο Παπαγιάννης και ο Κόνιαρης.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Φτάνει να βρούμε τους σχηματισμούς στο παρκέ.

Το σχήμα με τους δυο χειριστές έχει δυο εκδοχές. Αυτή με τον Σλούκα μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερες λύσεις, περισσότερη προσωπικότητα στο παρκέ, καλύτερη δημιουργία στο σετ παιχνίδι περισσότερες και πιο αξιόπιστες επιλογές στο σουτ, ένα τομέα στον οποίο υστερούμε αλλά δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη Γόρδιο δεσμό.

Η άλλη η in extremis εκδοχή χωρίς τον Σλούκα, την είδαμε εν πολλοίς να αποτυπώνεται στις αναμετρήσεις του τουρνουά Ακρόπολης.

Αν βγουν οι μικροί μπροστά και ψηλώσουν αγωνιστικά τότε το κενό του μεγάλου απόντα αναπληρώνεται σε σημαντικό βαθμό επ’ ουδενί όμως εξ’ ολοκλήρου.

Το ζητούμενο είναι οι νεότεροι να εμφανίζονται απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι ώστε να έχουν διάρκεια.

Το άλλο σχήμα με ένα χειριστή θα το χρειαστούμε για να περιφρουρήσουμε την άμυνα μας.

Αδυνατίζουμε σε ένα βαθμό επιθετικά αλλά μην ξεχνάμε ότι όσο περισσότερο άμυνα παίξουμε πάνω στην μπάλα , όσα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ πάρουμε , όσες λιγότερες δεύτερες ευκαιρίες δώσουμε στον αντίπαλο , τόσο περισσότερο Γιάννη Αντετοκούνμπο θα έχουμε στο παιχνίδι μας.

Τον Giannis από μόνο του οι ομάδες υψηλού επιπέδου τον περιμένουν και έχουν περίσσιες λύσεις στο τρόπο αντιμετώπισης του σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Η Εθνική όμως με τον Giannis είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!