Σκουρτόπουλος: «Με 13 παίκτες στην Κίνα, ο Κώστας έχει... τρελαθεί και θέλει να παίξει»! (vid)

Σκουρτόπουλος: «Με 13 παίκτες στην Κίνα, ο Κώστας έχει... τρελαθεί και θέλει να παίξει»! (vid)
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για το πρόβλημα με τον Κώστα Σλούκα, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εθνική ομάδα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη μικτή ζώνη ανέφερε, «Δοκιμάζουμε πολλά σχήματα πάνω σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Δεν πάμε από το Ακρόπολις κατευθείαν στο Παγκόσμιο. Μεσολαβούν άλλες 15 μέρες. Σε γενικές γραμμές καταλήξαμε στο πως θα πάμε. Με την έλευση του κόσμου πρέπει να νικάμε, αυτό είναι το ζητούμενο. Μούδιασε η ομάδα λίγο από χθες με το θέμα του Σλούκα. Εύχομαι να είναι μαζί μας ο Κώστας. Και με τον Παπαπέτρου έχουμε προβληματάκι, δεν είναι κάτι σοβαρό. Κακώς δώσαμε και παραπάνω χρόνο στον Παπανικολάου, αλλά κάποια σχήματα μας το δώσανε αυτό.

Για τον Σλούκα είπε: «Τώρα θα πάμε με 13 παίκτες. Ουσιαστικά με 12 συν τον Κώστα. Χωρίς να είναι σίγουρο, μέχρι την επόμενη Κυριακή, Δευτέρα θα έχουμε εικόνα. για το αν θα μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή είμαστε προς τη θετική κατάληξη. Το θέμα είναι να συνεχιστεί σωστά η θεραπεία. Ο Κώστας έχει τρελαθεί από χθες το βράδυ, θέλει να παίξει. Όλα δείχνουν ότι τα τα καταφέρουμε».

Συνέχισε, λέγοντας: «Αύριο μετά το παιχνίδι θα γίνει ένα κόψιμο στους ψηλούς. Θα παίξουμε τώρα μια ωραία αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία. Προσπαθούμε να κάνουμε λίγη υπομονή στο full court press και σε ειδικές καταστάσεις στην άμυνα με τον Γιάννη περισσότερο και αφήνουμε το ελεύθερο παιχνίδι. Η εικόνα είναι καλή για τον χρόνο που είμαστε τώρα. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν καλή ψυχολογία και να μην φοβούνται να πάρουν το κρίσιμο σουτ. Κλείνουμε συνέχεια τον Γιάννη στις προπονήσεις για να του δείξουμε πως πρέπει να πασάρει όταν τον κλείνουν. Θα είμαστε έτοιμοι στα κρίσιμα».

Λίγο νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ είχε πει πως, «Ήταν ένα ακόμη καλό φιλικό, αλλά με τόσο κόσμο που έρχεται και τέτοια ατμόσφαιρα που δημιουργεί, νιώθουμε υποχρέωση να κερδίζουμε. Σήμερα δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Τα παιδιά ίσως έχουν επηρεαστεί και λίγο από τον τραυματισμό του Σλούκα. Το θέμα ξεκινούσε από την άμυνα και έφτανε στην επίθεση. Η ομάδα έφτασε πάντως στους 84 πόντους. Πρέπει να ξεκινάμε πάντα από την άμυνα.

Απέναντι στη Σερβία θα έχουμε ένα πολύ δυνατό τεστ, κόντρα σε μεγάλα κορμιά. Θέλουμε να δούμε διαφορετικά σχήματα στα φιλικά, έχουμε καταλήξει σε κάποιες βασικές φάσεις, αλλά πρέπει να γίνεται ένα μεγάλο rotation τουλάχιστον μέχρι το αυριανό παιχνίδι, ώστε να πάμε στην Κίνα έτοιμοι.

Έχουμε ακόμη 15 μέρες και τρία φιλικά. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά και ο Σλούκας θα είναι μαζί μας, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση».

Αυτή τη στιγμή είμαστε προς τη θετική κατάληξη. Το θέμα είναι να συνεχιστεί σωστά η θεραπεία. Ο Κώστας έχει τρελαθεί από χθες το βράδυ, θέλει να παίξει. Όλα δείχνουν ότι τα τα καταφέρουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.