Τραυματισμός Σλούκα: Στόχος να κάνει προπόνηση σε 10 μέρες!

Τραυματισμός Σλούκα: Στόχος να κάνει προπόνηση σε 10 μέρες!

Αντώνης Καλκαβούρας
Τραυματισμός Σλούκα: Στόχος να κάνει προπόνηση σε 10 μέρες!
Το gazzetta.gr αποκαλύπτει γιατί ο Κώστας Σλούκας ήταν τυχερός στην ατυχία του αλλά και που βασίζεται η αισιοδοξία για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο παράγοντας Σκορδής και η άψογη συνεργασία της ΕΟΚ με τη Φενερμπαχτσέ.

Η αλήθεια είναι ότι προετοιμασία για μεγάλη διοργάνωση χωρίς προβλήματα τραυματισμών, η Εθνική ομάδα είχε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια να βιώσει, οπότε το χθεσινό ραντεβού του 29χρονου Θεσσαλονικού point-guard με την ατυχία, σε μία εντελώς ανύποπτη φάση του φιλικού αγώνα με την Ιταλία, ήρθε να απλώσει τα πρώτα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδο της «γαλανόλευκης». Έτσι για να μην μπορούμε να αγιάσουμε ένα καλοκαίρι και να μην καταφέρουμε να ταξιδέψουμε μία φορά υπερπλήρεις σε τελική φάση.

Από το πρωί, λοιπόν και μετά την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υπεβλήθη ο Κώστας Σλούκας, κυκλοφορούν ουκ ολίγα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι πιθανότητες συμμετοχής του στην τελική 12άδα, είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Για την ακρίβεια, πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον του προέδρου της ομοσπονδίας, διαδίδουν ότι ο παίκτης θα αποκλειστεί από την αποστολή, ενώ οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στην άποψη ότι στην καλύτερη περίπτωση, ο “Slouki Luke” θα είναι διαθέσιμος μόνο για την 2η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χώρια που μερικοί κάνουν λόγο για «απαγορευτικό» της Φενερμπαχτσέ

Πως έχουν τα πράγματα

Το gazzetta.gr σκάλισε το θέμα, μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και είναι σε θέση να σας αποκαλύψει ότι η ζημιά στο γαστροκνήμιο του έμπειρου guard είναι αντιμετωπίσιμη, πολύ απλά γιατί παρά το αιμάτωμα των σχεδόν οκτώ εκατοστών, η θλάση δεν έχει προκληθεί από τράβηγμα αλλά από την πλήξη στην γάμπα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σλούκας ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του! Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή υπήρχε σχίσιμο στον μυ, τότε τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα και η επάνοδός του στις προπονήσεις (κι αυτή συντηρητική) δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων.

Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο Κώστας τηλεφώνησε στον κορυφαίο Έλληνα φυσιοθεραπευτή (και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη), ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του στην Σχοινούσα και ταξίδεψε με το πρώτο πρωινό πλοίο στην Αθήνα για να πιάσει άμεσα δουλειά. Ο Δημήτρης Σκορδής, άλλωστε, είναι ο άνθρωπος που επί χρόνια φροντίζει για την αποθεραπεία του και τυγχάνει της πλήρους αποδοχής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της ιατρικού επιτελείου της Φενερμπαχτσέ.

Μιλώντας για την τουρκική ομάδα, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την ΕΟΚ και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε έχει εκφράσει καμία επιφύλαξη για τον «αγώνα δρόμου» που έχει ήδη ξεκινήσει ο Σλούκας για να προλάβει το Παγκόσμιο.

Σ’ αυτό, βέβαια, τεράστιο ρόλο έχει παίξει η ανάμιξη του Δημήτρη Σκορδή, τον οποίο οι Τούρκοι εμπιστεύονται με «κλειστά μάτια», αλλά και η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του παίκτη να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο και να μπει έστω και καθυστερημένα στο αεροπλάνο με προορισμό την πόλη Νανζίνγκ, απ’ όπου θα αρχίσει η πορεία της Ελλάδα στα γήπεδα της Κίνας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, άλλωστε, που – λόγω της πρωτοφανούς ατυχίας του – ο Σλούκας ήταν ράκος ψυχολογικά, προϊόντος του χρόνου μετατρέπεται σε «θηρίο στο κλουβί», καθώς η «ευχάριστη ανάγνωση» των εξετάσεων σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση που του προσφέρει η παρουσία του φυσιοθεραπευτή του, τον κάνει ήδη να αισθάνεται αισιόδοξος για να κερδίσει την μεγάλη αυτή μάχη και μετά από καθημερινές διπλές «επιθετικές» θεραπείες, σε 10 μέρες να είναι σε θέση να αρχίσει προπονήσεις! Εκεί τοποθέτησε την επιστροφή του στις προπονήσεις ο «μετρ των ειδικών αποστολών», Δημήτρης Σκορδής, που από χθες το βράδυ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό της Εθνικής ομάδας, Χάρη Βουλγαρόπουλο.

Ποιο είναι το πλάνο του Σκουρτόπουλου

Με δεδομένο ότι η αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» θα αναχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη (21/08) για την Κίνα χωρίς τον Κώστα Σλούκα, το βράδυ της Τρίτης (20/08) θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του τραυματισμού και ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ενημερωθεί για την πορεία της αποθεραπείας. Νομίζω ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο (48 ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ) για να δηλώσει τον 29χρονο point-guard στην τελική 12άδα και θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή.

Αν όλα πάνε καλά και ο “Slouki Luke” είναι σε θέση να προπονηθεί στις 26-27 του μηνός, τότε θα «πετάξει» τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στην «χώρα των δράκων» και θα ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή, παίρνοντας τη θέση του ενός εκ των Αθηναίου ή Κόνιαρη, που θα έχουν ταξιδέψει νωρίτερα με την υπόλοιπη ομάδα και θα έχουν παίξει και στα τρία φιλικά επί κινεζικού εδάφους. Επαναλαμβάνω ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά η φύση του χτυπήματος, η επιθυμία του παίκτη και η παρουσία του κατάλληλου φυσιοθεραπευτή, επιτρέπουν την αισιοδοξία. Μακάρι να πάνε όλα καλά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.