Οσμάν: «Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να νικήσουμε τις ΗΠΑ»

Κάτια Πετροπούλου
Οσμάν: «Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να νικήσουμε τις ΗΠΑ»
Ο Τσεντί Οσμάν μίλησε για την προετοιμασία και την παρουσία της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δείχνοντας την επιθυμία να νικήσει τις ΗΠΑ.

Ο γκαρντ/φόργουορντ των Καβαλίερς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA και είπε αρχικά για τη φιλική νίκη επί της Γαλλίας: «Νομίζω πως παίζουμε καλά. Αυτό ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς ήταν με την Γαλλία, μια από τις καλύτερες ομάδες και ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο. Ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε τέτοια εμφάνιση. Είμαστε χαρούμενοι με αυτή τη νίκη, η οποία φυσικά δεν σημαίνει τίποτα ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Έπειτα πρόσθεσε: «Προφανώς, δεν έχουμε πολλή εμπειρία, ειδικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν παίξει σε τέτοια διοργάνωση, ο Ερσάν Ιλιάσοβα και ο Σεμίχ Ερντέν. Εγώ έπαιξα το 2014, αλλά όχι πολύ. Θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για ολους, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Όσο για τις Ιαπωνία, Τσεχία και ΗΠΑ που έχει να αντιμετωπίσε στον όμιλο, σχολίασε: «Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ. Δεν ξέρουμε πολλά για την Ιαπωνία, αλλά μιλήσαμε λίγο με τους προπονητές και ξέρουμε πως είναι επικίνδυνη ομάδα. Προφανώς, οι ΗΠΑ δεν έρχονται με την καλύτερή τους ομάδας, αλλά έχουν βάθος στο ρόστερ κι έχουν ακόμα πολλούς καλούς ΝΒΑers. Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να τους νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι, να προσπαθήσουμε για τη νίκη και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Πιστεύω πως έχουμε καλή ομάδα για να το κάνουμε αυτό».