Μαρκ Γκασόλ: «Αυτοί για μένα είναι 19 ήρωες»

Μαρκ Γκασόλ: «Αυτοί για μένα είναι 19 ήρωες»

Αντώνης Σαούλης
Μαρκ Γκασόλ: «Αυτοί για μένα είναι 19 ήρωες»
Ο Μαρκ Γκασόλ μετά το φιλικό με το Κονγκό δεν μίλησε ούτε για το Παγκόσμιο, ούτε για την Ισπανία αλλά για το «Open Arms» το οποίο έσωσε 160 άτομα από την θάλασσα της Μεσογείου.

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Εχει κατακτήσει τα πάντα με την Εθνική Ισπανίας. Πριν από δυο μήνες κατέκτησε και το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Ο Μαρκ Γκασόλ έχει κατακτήσει τα πάντα. Επέστρεψε στην Εθνική του μετά από δύο χρόνια, ωστόσο μετά το φιλικό με το Κονγκό το Σάββατο το βράδυ οι δηλώσεις του δεν ήταν αυτές που μας συνηθίζουν οι αθλητές. Δεν αναφέρθηκε στην επιστροφή του, δεν αναφέρθηκε στο επίπεδο που βρίσκεται η Εθνική του, δεν μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει σε δύο εβδομάδες.

Ο Ισπανός σέντερ αναφέρθηκε στο ισπανικό σκάφος «Open Arms» το οποίο βρίσκεται κοντά στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Το σκάφος είναι εκεί για 10 μέρες με 160 μετανάστες οι οποίοι περιμένουν άδεια ώστε να αποβιβαστούν σ' ένα ευρωπαϊκό λιμάνι.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα υποστήριξης στους 19 γενναίους, οι οποίοι για μένα είναι ήρωες, που βρίσκονται στο “Open Arms”. Με 121 άτομα ήδη στο σκάφος, είχαν το θάρρος να σώσουν ακόμη 39. Υπάρχουν περισσότερα από 30 παιδιά ανάμεσά τους», είπε αρχικά ο Μαρκ Γκασόλ για να προσθέσει

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ελπίζω και θα ήθελα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, επειδή είναι άνθρωποι. Παρακαλώ ζητήστε μια λύση. Είναι ζήτημα σεβασμού».

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρκ Γκασόλ στέκεται στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Ισπανός μετά την φωτογραφία του μικρού Αϊλάν Κούρντι ο οποίος πέθανε σε ναυάγιο το 2015 και βρέθηκε στις ακτές της Τουρκίας απέκτησε κίνητρο για να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση.

Πέρσι το καλοκαίρι μάλιστα όχι μόνο έγινε μέλος της ΜΚΟ «Proactiva Open Arms» αλλά συμμετείχε και ο ίδιος σε επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας από το Καμερούν (από εκεί είναι και η κεντρική φωτό) στη Μεσόγειο!