Τότε ήταν ο Τζόρνταν και ο Μάτζικ, τώρα ο Αντετοκούνμπο! (vids)

Τότε ήταν ο Τζόρνταν και ο Μάτζικ, τώρα ο Αντετοκούνμπο! (vids)
Το 1992 ο Αρτούρας Καρνισόβας... άραξε δίπλα από τον πάγκο της εθνικής Λιθουανίας και τραβούσε φωτογραφίες τους παίκτες της Dream Team κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Χθες ο Ούγγρος Ζόλταν Περλ ζήτησε αναμνηστική φωτογραφία από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έπειτα από το φιλικό στα «Δυο Αοράκια»...

Η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 ήταν η καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ το παγκόσμιο μπάσκετ. Για την ακρίβεια, ό,τι καλύτερο έχει δει ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός σε επίπεδο ομάδων.

Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Καρλ Μαλόουν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Κλάιντ Ντρέξλερ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Πάτρικ Γιούιν, Σκότι Πίπεν, Τζον Στόκτον, Κρις Μάλιν και ο τότε πιτσιρικάς και κολεγιόπαιδο Κρίστιαν Λέτνερ συνέθεταν την πιο πυραυλοκίνητη ομάδα ever, μετατρέποντας τη διοργάνωση του 1992 σε ταξίδι στο φεγγάρι.

«Ουδείς πίστευε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτούς τους τύπους. Μαζευτήκαμε πριν από το τζάμπολ και είπαμε πάμε να κάνουμε ένα καλό show και αυτό είναι όλο. Ευχαριστούμε, γεια σας! Τουλάχιστον θα βγάζαμε καμιά φωτογραφία μετά» παραδέχτηκε ο τεράστιος Άρβιντας Σαμπόνις στο εκπληκτικό ντοκιμαντέρ «The Other Dream Team» που αφηγείται την ιστορία της νεοσύστατης εθνικής Λιθουανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, τους Grateful Dead και τον ιδιαίτερο μικρό τελικό με την Κοινοπολιτεία.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο 21χρονος τότε Αρτούρας Καρνισόβας να τραβάει φωτογραφίες τα αστέρια της Dream Team την ώρα του ημιτελικού, όπου παρεμπιπτόντως οι Αμερικανοί επικράτησαν με 51 πόντους διαφορά (127-76)! «Ήμουν μικρός και ήθελα να τους βγάλω φωτογραφίες για να το θυμάμαι για πάντα. Παρεμπιπτόντως, οι φωτογραφίες μου ήταν άθλιες»!

Κάτι ανάλογο διαδραματίστηκε χθες στα «Δυο Αοράκια», εκεί όπου η Εθνική ομάδα επικράτησε της Ουγγαρίας στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό της και ο Ζόλταν Περλ, ζήτησε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία! Ο MVP του ΝΒΑ δεν αρνήθηκε και πόζαρε μαζί του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα!

Δείτε τα videos με πρωταγωνιστές τον Αρτούρας Καρνισόβας (στο 1:14:40) και τον Ζόλταν Περλ.