Γκομπέρ: «Δεν θα μετανιώσω για την επιλογή να παίξω με την εθνική»

Γκομπέρ: «Δεν θα μετανιώσω για την επιλογή να παίξω με την εθνική»

Gazzetta team
Γκομπέρ: «Δεν θα μετανιώσω για την επιλογή να παίξω με την εθνική»
Ο Ρούντι Γκομπέρ σχολίασε την απόφαση των σούπερ σταρ των ΝΒΑ να απέχουν από την Team USA και εξήγησε πως τα συναισθήματα που αισθάνεσαι σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο αξίζουν περισσότερο από τα χρήματα.

«Ο στόχος μας είναι τα κερδίσουμε όλα. Ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο τουρνουά, αλλά νομίζουμε πως έχουμε μια ευκαιρία» εξήγησε αρχικώς ο Γάλλος σέντερ των Τζαζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «The New York Times».

Εν συνεχεία σχολίασε τις απουσίες των Αμερικανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τη σχέση του με την εθνική Γαλλίας:

«Πρέπει να σέβεστε την επιλογή του καθενός. Κάποιοι βλέπουν το μπάσκετ ως δουλειά. Εγώ το βλέπω διαφορετικά. Με την Εθνική εκπροσωπώ τη χώρα μου και ζω στιγμές διαφορετικές από εκείνες που βιώνω στο ΝΒΑ. Είμαι πολύ υπερήφανος για την καταγωγή μου. Τα συναισθήματα που αισθάνεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις αξίζουν περισσότερο από τα χρήματα, αν και τα χρήματα είναι κάτι που προφανώς χρειαζόμαστε όλοι.

Ωστόσο, για εμένα είναι πιο σημαντική αυτή η υπερηφάνεια που αισθάνομαι. Αν και όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού, δεν θεωρώ πως θα μετανιώσω ποτέ την επιλογή μου να αγωνίζομαι με τη χώρα μου. Όλοι, όμως, είμαστε διαφορετικοί ως άνθρωποι και πρέπει να σέβεστε την απόφαση του κάθε παίκτη, όποια κι αν είναι αυτή».