Τζόρτζεβιτς: «Η Ελλάδα θα είναι πολύ ισχυρή με τον Αντετοκούνμπο»

Τζόρτζεβιτς: «Η Ελλάδα θα είναι πολύ ισχυρή με τον Αντετοκούνμπο»

Τζόρτζεβιτς: «Η Ελλάδα θα είναι πολύ ισχυρή με τον Αντετοκούνμπο»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για τις απουσίες των ΝΒΑers στη διοργάνωση της Κίνας, έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι εξήγησε πως περιμένει ένα εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο.  

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας δήλωσε, αρχικώς στη Media Day των Σέρβων στο Καπαόνικ:

«Μετά τα προβλήματα των Αμερικάνων οι πιθανότητες είναι περισσότερες, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εξαιρετικά δυνατό και πολλές ομάδες θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, καθώς είναι πολλές ομάδες που βλέπουν πιθανότητες για μία διάκριση. Όλοι γνωρίζουν ότι στην πρόσφατη ιστορία διάφορες ομάδες νίκησαν τις ΗΠΑ. Η Γιουγκοσλαβία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ελλάδα… Έτσι, όλοι έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χάσουν ξανά. Αλλά, είναι αλήθεια ότι περισσότερο έχω στο μυαλό μου ομάδες όπως η Λιθουανία, η Ρωσία, ενώ να αναφέρω και την Ελλάδα που με τον Αντετοκούνμπο θα είναι πάρα πολύ ισχυρή. Αν θυμάστε αυτή η ομάδα έπαιξε σπουδαία το 2014, κέρδισαν όλα τα ματς στον όμιλο και μετά έχασαν από εμάς. Είναι η ίδια γενιά. Φυσικά δεν ξεχνώ την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Δε θέλω να ξεχάσω και να εκνευρίσω κάποια ομάδα. Ο Καναδάς και η Αργεντινή είναι μεγάλες ομάδες, ενώ η Αυστραλία δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να δημιουργεί ένα πολύ δυνατό ρόστερ σε κάθε διοργάνωση. Θα είναι ένα εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο και για αυτό είστε τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα εδω». 

Στη συνέχεια ανέφερε: «Από την ημέρα που μπήκαν σε αυτή τη λίστα με τους διεθνείς παίκτες, πήραν όλοι  την ευκαιρία τους. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους, για την καριέρα τους, τις οικογένειές τους, τους συλλόγους τους και για την Εθνική Ομάδα. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Στόχος μας είναι να σκεφτούμε και το μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε σημαντικές διοργανώσεις μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι δική με ευθύνη να προετοιμάσουμε τη βάση των παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στους σκληρούς προκριματικούς αγώνες και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να παίξει με τέσσερις σέντερ, είπε: «Θα δούμε. Παίξαμε ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με τέσσερα σέντερ το 2014. Είχαμε πρόβλημα με τον Κρστιτς τότε. Το αποτέλεσμα ήταν καλό. Τώρα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να ακολουθήσουμε το ίδιο σύστημα. Φυσικά εξαρτάται από τους παίκτες και πώς θα ταιριάξουν μεταξύ τους. Είναι μία ιδέα πάντως. Στη θέση αυτή έχουμε ένα πλεονέκτημα και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Φυσικά, ένα πράγμα είναι η ιδέα, ένα άλλο πράγμα είναι τα ονόματα, τα οράματα, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει ότι οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν. Απολαμβάνω την καθημερινή δουλειά μου με αυτούς τους τύπους. Ο Μάτσβαν μου είπε σήμερα ότι είμαι καλός ηθοποιός, ότι δεν δείχνω τα πάντα. Αλλά τώρα είναι όμορφο να είσαι μέλος αυτής της Εθνικής Ομάδας κι αυτό ισχύει για όλους».

 

Best of internet