Μάντζαρης: «Ευλογία η Εθνική, οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Μάντζαρης: «Ευλογία η Εθνική, οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
Μάντζαρης: «Ευλογία η Εθνική, οικογένεια ο Ολυμπιακός»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε ότι είναι χαρά και ευλογία να βρίσκεται ένας αθλητής στην Εθνική ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αποχώρηση του από Ολυμπιακό.

ΑΕ Λεμεσού - Άρης με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει το μακρύ ταξίδι της για την Κίνα και το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην media day μίλησε για την χαρά που αισθάνεται να φορά τα γαλανόλευκα της Εθνικής, αλλά και την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε οικογένεια.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6:

Για την συμμετοχή του στην Εθνική για ακόμη μια χρονιά:

«Κακά τα ψέματα το να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Είναι χαρά και ευλογία για μας να βρισκόμαστε εδώ κάθε καλοκαίρι και να εκπροσωπούμε 1 εκατομμύρια Έλληνες».

Για τη φετινή ομάδα:

«Ελπίζω φέτος να έρθει μια επιτυχία στη χώρα γιατί το αξίζει, με βάση το υλικό που έχει. Έχουμε και το Γιάννη που κακά τα ψέμματα είναι το μεγαλύτερο ατού στο Παγκόσμιο. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε, να βοηθήσει κι αυτός τους υπόλοιπους και να φτάσουμε ψηλά διότι τα τελευταία χρόνια η χώρα δεν έχει φέρει κάποια επιτυχία».

Για το επίπεδο δυσκολίας της διοργάνωσης και τους στόχους της Ελλάδας:

«Κακά τα ψέμματα δε θα ναι εύκολο το Παγκόσμιο, υπάρχουν ομάδες με τρομερό υλικό, τουλάχιστον 8-10 ομάδες, αλλά παρ΄όλα αυτά η εθνική μας ομάδα έχει τύχη, έχει τα φόντα, έχει τους παίκτες για να κάνει τη διαφορά. Ελπίζω αυτό να λειτουργήσει περιοσσότερο ως κίνητρο κι όχι ως άγχος ώστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να φτάσουμε στα μετάλλια».

Για τον αυξημένο ανταγωνισμό του Παγκοσμίου:

«Δεν έχει υποτιμήσει κανείς αυτές τις ομάδες, ειδικά οι Αυστραλοί και οι Καναδοί είναι τρομερές ομάδες, κι όχι μόνο, και η Σερβία και η Ισπανία και η Γαλλία, και τώρα που θα λείπουν αρκετοί all-star από τις ΗΠΑ, μπορεί να το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το Παγκόσμιο. Θα είναι ξεχωριστό, ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα».

Για το αν είναι περισσότερο συγκεντρωμένος στην Εθνική μετά τη μεταγραφή του στην Ούνιξ πριν αρχίσει η προετοιμασία:

«Είναι πολύ διαφορετικά πράγματα η Εθνική από τον σύλλογο, είναι διαφορετικό περιβάλλον, στην Εθνική έχω μεγαλώσει, ενώ όπως είδαμε στο σύλλογο τη μία χρονιά είσαι εκεί και την επόμενη μπορεί να είσαι αλλού. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Πρίφτη και από δω και πέρα έχω το μυαλό μου μόνο στην Εθνική ώστε να τη βοηθήσω να κατακτήσει αυτό που της λείπει».

Για τα συναισθήματα του μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό:

«Ήταν 8 υπέροχα χρόνια, έζησα όμορφες και άσχημες στιγμές, 8 χρόνια είναι πάρα πολλά και τα πέρασα στην οικογένεια μου, τον Ολυμπιακό. Αλλά η ζωή συνεχίζεται, τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μένα, νέες προκλήσεις, νέοι στόχοι και θέλω να βοηθήσω την Ούνιξ να πετύχει τους στόχους της τη φετινή σεζόν και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους στο πρόσωπο μου».