Οι τρεις «γκαούτσος» της Αργεντινής (vids)

Οι τρεις «γκαούτσος» της Αργεντινής (vids)
Το gazzetta.gr σκιαγραφεί τους Καμπάτσο, Λαπροβίτολα και Βιλντόζα οι οποίοι συνθέτουν την τριάδα των γκαρντ της Εθνικής Αργεντινής.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχει πολλές και καλές ομάδες. Μπορεί οι ΗΠΑ να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για τα άλλα δύο θα γίνει... χαμός.

Σερβία, Ισπανία, Καναδάς, Αυστραλία μοιάζουν ανίκητες όμως λογικά μόνο δύο εξ αυτών θα ανέβουν στο βάθρο.

Υπάρχει πάντως μία άλλη ομάδα η οποία κυρίως λόγω των γκαρντ που διαθέτει, αναμένεται να κάνει ζημιά.

Ο λόγος για την Αργεντινή και για την τριάδα των Λαπροβίτολα, Καμπάτσο και Βιλντόζα.

Πρόκειται για τρεις περιφερειακούς οι οποίοι φέτος πραγματοποίησαν την κορυφαία σεζόν της καριέρας τους... και όλοι με ισπανικές ομάδες.

Ο Φακούντο Καμπάτσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή τόσο στην Euroleague όσο και στην εγχώρια Λίγκα.

Ο Λούκα Βιλντόζα αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της φετινής Μπασκόνια. Ο τραυματισμός του Τζέισον Γκρέιντζερ λειτούργησε ευεργετικά για τον Αργεντινό point guard ο οποίο ξεδίπλωσε το ταλέντο του.

Ο Νίκολα Λαπροβίτολα αναδείχτηκε MVP της ισπανικής Λίγκας με όσα έκανε φορώντας τη φανέλα της Χοβεντούτ. Αυτά μάλιστα πρόκειται να τον στείλουν στη Μαδρίτη αφού του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει συμπαίκτης με τον «Φάκου».

Πριν όμως από «του χρόνου» αυτοί οι τρεις παίκτες θα παίξουν μαζί στην Κίνα καθοδηγώντας την Αργεντινή.

Ο Σέρχιο Χερνάντεζ διαθέτει τρία υπερόπλα και μάλιστα δεν αποκλείεται να βλέπουμε ταυτόχρονα δύο από τους τρεις με τον Λαπροβίτολα να μπορεί να παίξει και στη θέση «2». Ο Λούις Σκόλα στα 39 του θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, ωστόσο με τον χρόνο να είναι αμείλικτος, τις αποφάσεις στο παρκέ θα τις παίρνουν αυτοί οι τρεις.