Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έρχεται στην Κρήτη

Gazzetta team
Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έρχεται στην Κρήτη
Το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου ξεκινάει το «Trophy Tour» και στις 29 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ θα περάσει και από άλλες 32 πόλεις!

Η FIBA και η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, σηματοδοτούν το χρονικό ορόσημο των 100 ημερών πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την έναρξη της Παγκόσμιου Ταξιδιού (presented by Aeroflot) που θα κάνει το τρόπαιο της διοργάνωσης και το οποίο ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

Tο Trophy Tour του FIBA Basketball World Cup Naismith Trophy -που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του εφευρέτη του μπάσκετ, Ντόκτορ Τζέιμς Νέισμιθ- θα κάνει για πρώτη φορά το γύρο του κόσμου, κάνοντας στάσεις σε όλες τις Ηπείρους και σε ένα σύνολο 24 χωρών.

Το πιο σημαντικό τρόπαιο του μπάσκετ θα εμφανιστεί σε συμβολικές περιοχές, καθώς και στην τηλεόραση. Οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το ασημοποίκιλτο τρόπαιο, το οποίο θα παραδοθεί στην καλύτερη ομάδα στη διάρκεια των πανηγυρισμών για την στέψη των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Στην τελετή συμμετείχαν σημαντικά στελέχη της FIBA και τις τοπικής οργανωτικής επιτροπής, όπως και εκπρόσωποι της πόλης. Παρόντες ήταν ο Γιάο Μινγκ, που είναι και παγκόσμιος πρεσβευτής του “Κίνα 2019” όπως και ο πρόεδρος της κινέζικης ομοσπονδίας.

Η καμπάνια θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα της ναυαρχίδας των διοργανώσεων της FIBA που φέτος, στην πιο διευρυμένη έκδοση της ιστορίας της, θα διεξαχθεί με 32 ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν σε 8 διαφορετικές πόλεις από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, συνεισφέρει η καμπάνια, στο μακρόπνοο όνειρο της FIBA ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο να αναγνωριστεί ως μία από τις πέντε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και στην επίτευξη του αντικειμενικού στόχου να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο η πιο δημοφιλής, η πιο πολυσυζητημένη και η πιο καταγεγραμμένη στα social media διοργάνωση για το 2019.

Τo Trophy Tour είναι επιπλέον ένα όχημα για να αυξηθεί το ενδιαφέρον γύρω από το μπάσκετ παγκοσμίως, αλλά και τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων και των ΜΜΕ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΉ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ:

23 ΜΑΊΟΥ - ΚΙΝΑ, ΠΕΚΙΝΟ
4 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΟΛΩΝΙΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ
8 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ, ΝΤΑΚΑΡ
9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΤΑΛΙΑ, ΜΙΛΆΝΟ
11-13 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΓΑΛΛΙΑ, ΠΑΡΙΣΙ
14 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΣΕΡΒΙΑ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
15-17 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΑΔΡΙΤΗ
19 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΗΠΑ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
22 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΣΕΧΙΑ, ΠΡΑΓΑ, ΠΑΡΝΤΟΥΡΜΠΙΤΣΕ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΚΑΝΑΔΑΣ, ΤΟΡΟΝΤΟ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
26-27 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΥΝΗΣΙΑ, ΤΥΝΙΔΑ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ, ΜΠΑΧΙΑ ΜΠΛΑΝΚΑ
29 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΕΛΛΆΔΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3-5 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΗΠΑ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
11 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΙΡΑΝ, ΤΕΧΕΡΑΝΗ
12 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ
20-21 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΚΡΙΣΤΤΣΕΡΤΣ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
25 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΑΜΑΝ
26-28 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΜΑΝΙΛΑ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΣΕΟΥΛ
30-31 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΟΚΙΟ
1-5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΡΩΣΙΑ, ΜΟΣΧΑ, ΟΥΦΑ
5-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΣΕΝΖΕΝ
8-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ
11-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΓΚΟΥΑΝΓΚΖΟΥ
14-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΦΟΣΑΝ
17-18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΓΟΥΑΝ
20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ
23-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΣΑΝΓΚΑΙ
27-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΚΙΝΑ, ΠΕΚΙΝΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.