Κιριλένκο: «Σαν το τραγούδι των Κύκνων το Παγκόσμιο για εμάς»

Κιριλένκο: «Σαν το τραγούδι των Κύκνων το Παγκόσμιο για εμάς»

Gazzetta team
Κιριλένκο: «Σαν το τραγούδι των Κύκνων το Παγκόσμιο για εμάς»
Για την Εθνική ομάδα της Ρωσίας μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο ενόψει του Παγκοσμίου της Κίνας.

Η Ρωσία δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση οδεύοντας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο παίζει την εισαγωγή στη …Λίμνη των Κύκνων.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν 12 δυνατοί και άξιοι υποψήφιοι για 12 θέσεις στην εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (RBF), που βλέπει ότι αυτό το πεδίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο βαθύ για τη Ρωσία, η οποία προγραμματίζει ένα προπονητικό καμπ για τη δεύτερη ομάδα της, αρκετές ημέρες πριν τη συγκέντρωση της βασικής Εθνικής ομάδας στις 20 Ιουνίου.

«Η συγκέντρωση δυνητικών υποψηφίων για την εθνική ομάδα είναι μια πολύ χρήσιμη πρακτική. Οι παίκτες που θα αποτελέσουν τη σπονδυλική στήλη της εθνικής ομάδας τα επόμενα χρόνια μπορούν να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του προπονητή, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και να αισθανθούν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα»

«Αν κάποιος δείξει ότι είναι άξιος για μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα συνεχίσει να προπονείται με την ομάδα και να έχει την ευκαιρία να πάει στην Κίνα. Παρέχουμε σε μια ευρύτερη γκάμα παικτών την ευκαιρία να αποδείξουν», εξήγησε ο Κιριλένκο.

Η Ρωσία θα ακολουθήσει μια παρόμοια διαδικασία με την ομάδα των γυναικών πριν από το EuroBasket Γυναικών 2019 και εκεί θα δώσει στο προπονητικό σταφ της ομάδας των Ανδρών την ευκαιρία να παρατηρήσει τι λειτουργεί και τι όχι προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα με τυχόν τροποποιήσεις ή / διορθώσεις στην Εθνική των Αντρών.

Με τα νέα παιδιά να έρχονται, η αναπληρωματική ομάδα να διεκδικεί μια θέση μεταξύ των 12 που θα ταξιδέψουν στην Κίνα και την ομάδα να έρχεται από επιτυχημένους αγώνες στο EuroBasket 2017, αλλά και τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο Κιριλένκο - MVP στο Ευρωμπάσκετ του 2007- είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να έρθει μία επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

«Για πολλούς από τους παίκτες μας, ηλικίας άνω των 30 ετών, αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να παίξουν σε ένα μεγάλο τουρνουά, οπότε πιστεύω ότι οι έμπειροι παίκτες μας θα παίξουν στο 120% των δυνατοτήτων τους για να κααταφέρουν ένα καλό αποτέλεσμα", τόνισε. "Θα μπορούσατε να πείτε ότι θα είναι το τραγούδι των Κύκνων».

Στον πρώτο γύρο, η Ρωσία θα παίξει στον δεύτερο όμιλο, στο Wuhan, αντιμετωπίζοντας τη Νιγηρία, την Κορέα και την Αργεντινή. Σε περίπτωση που προκριθεί στο 2ο γύρο, τα πράγματα φαινομενικά θα είναι πιο εύκολα, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Βενεζουέλα ή την Κίνα και θα αποφύγουν τις αγώνες με υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Σερβία, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς ή η Ελλάδα μέχρι την τελική φάση.

Η Ρωσία κέρδισε ένα ζευγάρι ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και του 1998, αλλά δεν έχει βρεθεί στο βάθρο από τότε, κι έπρεπε να συμβιβαστεί με τη 10η θέση το 2002 και την 7η το 2010. Η Ρωσία δεν έχει κέρδισει μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012 στο Λονδίνο. Ο Κιριλένκο πιστεύει ότι η ξηρασία θα τελειώσει σύντομα, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Ντμίτρι Κβοστόβ.

«Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο κόουτς Μπαζαρέβιτς θα βρει έναν τρόπο να τον αντικαταστήσει», δήλωσε ο θρυλικός Ρώσος, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι σε καλή διάθεση και αισιόδοξος όταν η εθνική ομάδα είναι υπό αμφισβήτηση.